Защо се добавя лимонена киселина в сладкото?
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
Защо се добавя лимонена киселина в сладкото?
Много се интересувам от мнения по въпроса с каква цел се слага лимонена киселина когато се вари сладко. Аз мислех, че е необходима за да не вкисва, но маи не било така.
- mami48
- магьосник в кухнята
- Мнения: 6242
- Регистриран на: вт апр 14, 2009 9:40 pm
Лимонената киселина не се добавя за не вкисва сладкото, а за да не се озахари, играе ролята на стягащ елемент в сладкото - вкисването на сладкото зависи от недобро консервиране,затваряне на капачка или липса на стерилизация-заваряване на бурканите. Надявам се да съм била полезна. Всичко добро, ако нещо не ви е ясно пишете.
- Прикачени файлове
-
- OK1.png (136.25 KиБ) Видяна 21215 пъти
- Lirinka
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1382
- Регистриран на: чет апр 12, 2012 5:02 pm
- :: 17 рецепти от Lirinka
- :: 727 снимки от Lirinka
Нели, привет!
Катето - Мами, ти е отговорила доста точно и изчерпателно! Ох, от кога се каня на баницата ти с локум и още не съм я спретнала, направо съм за бой...
Хубава вечер, мила!
Катето - Мами, ти е отговорила доста точно и изчерпателно! Ох, от кога се каня на баницата ти с локум и още не съм я спретнала, направо съм за бой...
Хубава вечер, мила!
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
Благодаря за отговорите, момичета. Аз по принцип не слагам лимонена киселина. Та викам да не съм се минала нещо. Но пък държа да има повече плод и по-малко захар и не ми се е случвало да се захароса нещо. Мнооооооого обичам конфитюри и като видя в магазина бурканче с цена около и над 4 лв, а в него само 15 процента плод и сред съставките лимонена киселина и ме хваща яд.