Страница 1 от 1

Защо се добавя лимонена киселина в сладкото?

Публикувано: съб юни 06, 2015 11:43 am
от neli.mag
Много се интересувам от мнения по въпроса с каква цел се слага лимонена киселина когато се вари сладко. Аз мислех, че е необходима за да не вкисва, но маи не било така.

Re: Защо се добавя лимонена киселина в сладкото?

Публикувано: съб юни 06, 2015 1:37 pm
от mami48
:giflo2: :heart: :giflo2: Лимонената киселина не се добавя за не вкисва сладкото, а за да не се озахари, играе ролята на стягащ елемент в сладкото - вкисването на сладкото зависи от недобро консервиране,затваряне на капачка или липса на стерилизация-заваряване на бурканите. Надявам се да съм била полезна. Всичко добро, ако нещо не ви е ясно пишете. :thumup:

Re: Защо се добавя лимонена киселина в сладкото?

Публикувано: съб юни 06, 2015 7:18 pm
от Lirinka
Нели, привет! :)
Катето - Мами, ти е отговорила доста точно и изчерпателно! :) Ох, от кога се каня на баницата ти с локум и още не съм я спретнала, направо съм за бой...
Хубава вечер, мила! ;)

Re: Защо се добавя лимонена киселина в сладкото?

Публикувано: нед юни 07, 2015 2:08 pm
от neli.mag
Благодаря за отговорите, момичета. :giflo1: Аз по принцип не слагам лимонена киселина. Та викам да не съм се минала нещо. Но пък държа да има повече плод и по-малко захар и не ми се е случвало да се захароса нещо. Мнооооооого обичам конфитюри и като видя в магазина бурканче с цена около и над 4 лв, а в него само 15 процента плод и сред съставките лимонена киселина и ме хваща яд.