Страница 6 от 30

Публикувано: вт окт 07, 2008 5:36 pm
от Sirena
Привет на всички! За тази вечер ще сложа гювечета с бекон, салата от зеле и домати, за десерт има от вчерашното руло.
Рени, аджика е подправка от рода на нашата домашна лютеница, но много по-пикантна. Ама я в бившите републики на СССР, Гърция.
Пуснала съм питанка, за да разбера как се прави, защото тук по магазините я няма. Става за печено и за скара. :D

Публикувано: вт окт 07, 2008 7:28 pm
от reni55
Благодаря ти Сирена за инфото!
Мъжът ми беше купил по препоръка на продавачка доматен сос за барбекю на Флорина в картонена разфасовка от 200 мл.Веднъж само го използвах и синът ми не го хареса и не съм го ползвала вече.Така си стои кутийката в хладилника.Може би е нещо подобно на твоето.Сигурно има и други варианти,не само сос барбекю.

Публикувано: вт окт 07, 2008 7:58 pm
от magi71
Мога да ви препоръчам Боляски сос на Дерони! :)

Публикувано: вт окт 07, 2008 8:11 pm
от reni55
Маги,
за какво го използваш и как?

Публикувано: вт окт 07, 2008 9:39 pm
от MARY_LU2004
Вечеряхме супа от спанак с моркови от сайта. Лека вечер

Публикувано: вт окт 07, 2008 10:09 pm
от magi71
Използаме го като за гарнитура към меса - на скара, печени, пържени и дори и риба. В него има гъби и е много приятен, по наш вкус е. Пробвай те го! :!: Предполагам, че може да се приготви и в къщи, но аз ходя на работа и съм с две деца, затова прибягвам го някои полуфабрикати. :D

Публикувано: вт окт 07, 2008 10:17 pm
от Vania2006
Добър вечер и от мен.Нямах много време да пиша,но сега ще си дам отчета.За закуска правих пържени филийки с мед.Обядвахме на вън,а за вечеря фасул с печена наденица и бърза трушия.

Маги,напълно те подкрепям за болярския сос.Ние го ползваме за лютеница :D Много ми харесват гъпките в него.Става страхотно за барбекю.Моята любима рецепта с него е от пилешки бутчета в плик-поръсвам ги с подправки за пиле и от горе ги намазвам с болярския сос убилно.Слагам малко мазнина и Уни /соев/ сос и ги пека.
Лека вечер на всички.

Публикувано: вт окт 07, 2008 11:08 pm
от reni55
Аз пак не съм разбрала!Аз си мислех за подправка за меса,а не за гарнитура....
А този болярски сос в бурканчета ли се продава?както лютежицата.

Публикувано: ср окт 08, 2008 8:12 am
от Vania2006
Добро утро!
Рени,виж тук http://www.deroni.com/modules.php?pID=1 ... p=1&nID=45

Аз сега ще разгледам рецептите и ще си избера меню за днес :D [/url][/list][/list][/quote]

Публикувано: ср окт 08, 2008 10:51 am
от magi71
Здравейте, за днес съм запланувала да приготвя едно зимно немско ястие, което фифи описа преди 2 дена в подфорума "Как се прави..." . :) Имам кисело зеле в буркан, остава да си подбера месата! Успешен и слънчев ден на всички!