Страница 1 от 2

Какво приготвяте на грил тиган

Публикувано: вт окт 14, 2008 4:08 pm
от magi71
Скоро ще имам рожден ден и мисля да си направя подарък - грил тиган, може ли да ми дадете идеи какво и как да готвя на него? :?:

Публикувано: вт окт 14, 2008 4:30 pm
от sve_georgieva
Най-лесното мариновани мръвки мяташ ги върху тигана и после си облизвате пръстите :wink: :wink: :wink: + биричка или кой каквото обича :D

Публикувано: вт окт 14, 2008 4:45 pm
от magi71
Благодаря ти, страхотно си падам по пържолки :!: , казаха ми че малко поопушвал комшиите :wink: , но как ще разберат за продобивката ми иначе :lol: !

Публикувано: вт окт 14, 2008 4:48 pm
от Pavel
И аз съм за мръвките :!:

Хубавото е, че ако са по-мазнички пържолите в тигана-скара могат да се отцедят от мазнината. Ако са по-сухи също стават супер, във всички случаи на скара месото става по-вкусно. Наденички също се получават чудесно, отново заради изцеждането на мазнината според мен.

Разбира се може покрай месото да сложиш и зеленчуци - например ако мариноваш месо с лук, не го изхвърляй, лука също може да се запече леко и да бъде вкусно допълнение към месото. Само моя съвет е, за да не залепват зеленчуците или ги печи заедно с по-сочно месо, или внимавай да не залепват (малко мазнина върши работа).

Направо огладнях от тези размисли.... :)

Публикувано: вт окт 14, 2008 7:35 pm
от magi71
Павел, много ми хареса този мини урок, само да се сдобия с тигана, ще опитам този вариант непременно! :idea:

Публикувано: вт окт 14, 2008 7:45 pm
от reni55
Много обичам пилешки пържолки на грил тигана -
заливам пържолките със соев сос и лимонов сок - да престоят поне2 ч.
и слагам в тигана.Когато се изпекат от 2 страни (3-4 мин. на страна)
и ги извадя,забърсвам тигана с кухненска хартия и тогава слагам следващите.
Колбаси пресен салам.кренвирши.
Аз купувам от карантията свински дроб в було - 1 бр.=40 ст. и него пека на грила - става супер.
Свински черен дроб нарязвам на тънки пържолки,мятам в тигана и ги соля след като се изпекат.Става фантазия.Ти ме подсети - така не съм правила 3-4 м.Иначе скоро правихме дроб в було на барбекю ,но остана вътре сурово - повече ми харесва на тигана.
Ако обичаш тиквички,патладжани и шайби лук - слагаш и печеш.

Публикувано: вт окт 14, 2008 7:59 pm
от magi71
Толкова хубави идеи ми дадохте :D !Ще се чудя от коя да започна да опитвам! Но непременно ще се похваля какво съм направила!Благодаря Ви! :!:

Публикувано: чет окт 23, 2008 10:26 am
от magi71
Дойде ред да се похваля с новата ми придобивка, добавила съм снимки към рецепта http://www.receptite.com/recepta.php?r=4886 ! Благодаря ви за идеите! :D :D :D

Публикувано: чет окт 23, 2008 10:59 am
от reni55
Браво Маги!
Само чакаме снимката да се одобри и да я видим!

Публикувано: чет окт 23, 2008 1:29 pm
от Pavel
Маги, честита придобивка! Тигана е много готин, слагам тук връзки към снимките:
Изображение и Изображение.

Виждам, че си метнала и малко зеленчуци покрай кюфтенцата, стават вкусни, нали? :D