Страница 1 от 1

Бьоф Строганоф

Публикувано: нед сеп 09, 2007 3:37 pm
от vg
Бьоф Строганоф

Рецепти със задушено месо и заквасена сметана са били много популярни в средновековна Русия - от там води началото си и известното ястие Бьоф Строганоф. Теории за "кръстника" Строганоф има много, но това не е от особено значение, защото според експерти рецептата е съществувала преди да бъде именувана със съвременното й име.
В първата записана рецепта продуктите включват телешко на кубчета, горчица, бульон и малко количество заквасена сметана. Традиционната руска гарнутура са пържени картофки на лентички. В по-късни варианти на рецептата месото е на лентички, присъстват лук и горчица или доматено пюре. Най-популярна днес е Американската интерпретация - телешко филе на лентички, гъби, лук и сметанов сос сервирани върху ориз или спагети.
В Бразилия ястието е изключително популярно - най-често участва доматено пюре и телешкото месо може да бъде заменено с пилешко, като се сервира с ориз и картофен чипс.
Въпреки, че на пазара има много полуфабрикати, приготвянето на този специалитет не отнема много време и услия - опитайте!


Рецепти за Бьоф Строганоф

Публикувано: пет авг 29, 2008 8:32 pm
от Sirena
Преди няколко дни сготвих това ястие, като рецептата взех от тук. Стана много вкусно и бързо, използвах руската рецепта, която е първа в списъка. На другия ден и Ути я сготви в предаването си точно по същия начин.