Чета тук и откривам себе си в много от вашите патила
Но провалите често се дължат на окипазени рецепти, минали много преписвания. Единият спестил едно, другият друго - всеки каквото му се сторило маловажно, го пропуснал. Накрая липсват малки, но важни детайли. Или обясненията към цели работни стъпки.
Скоро, преди седмица, правих едни берлинери без яйца по една рецепта от немски сайт, в който също се записвам от дълго време. Прочетох съставките, видях, че ги имам всички и започнах. Нооооооо, тестото изобщо не можа да стане тесто, остана на трохи. Долях още мляко. То пък остана по повърхността, месих, месих, докато ръцете ме заболяха. Трябваше да втаса за 45 минути. На моето му трябваха 3 часа, докато поне малко се поиздуе. От там нататък мина без проблеми, станаха и
страшно вкусни (ще сложа рецептата като имам време), но причината беше, че авторът беше писал само МАСЛО, а то е трябвало да е стопено. Само този малък детайл ми взе здравето. Ама и аз, с упоритост, граничеща с инат, не се предавам - малкото казва: Лельо, ам-ам! Големият ме гледа в ръцете - как да се предадеш?
Написах му унищожителен коментар, на когото не е отговорил още
Което също се научих да избягвам - обяснения за замесване, в които пише: всички продукти се смесват! Като пише така, изобщо ги подминавам. Като се има пред вид, че даже и температурата на продуктите може да е важна, а авторът не си е направил труда да опише смесването - нямам им доверие........
Пожелавам ви по-малко провали, а тези, които въпреки всичко неминуемо ще се случват - да се посмеем, даже ако никак не е смешно!
Желая ви приятна вечер!