Страница 13 от 26

Публикувано: чет фев 04, 2010 9:56 am
от lu4a
Е, успокоих се! Благодаря ви! Бях решила утре пак да я правя, за да търся причината. Но пак ще я направя скоро, защото децата ми я харесха много, а и е подходяща за сутрешна закуска, защото става бързо и лесно.

Публикувано: чет фев 04, 2010 10:02 am
от mimsi
gigi.2000 написа:.Защо,когато майка ми прави кекс,по същата рецепта,и точно както аз пека,със същите градуси и на същите реотани,но на нейната си печка,се получава дебела 5-6 милиметра,суха,кафява кора.Пробвала е с друга рецепта-пак същото.
Дайте съвет,момичета!
Явно има разлика в градусите.Това че пише на копчето 200градуса,не е гаранция че е 200,дори печките да са ви едни и същи.
Освен това брашното също може да е от значение,но нека първо пробва с намаляване на градусите и увеличаване на времето.

Публикувано: чет фев 04, 2010 10:11 am
от gigi.2000
:D Ок,mimsi,благодаря!

Публикувано: пет фев 05, 2010 8:43 pm
от sladki64e
Отдавна бях "хвърлила око" на печената палачинка и тази вечер я приготвих, но залепна за тавата. Въпреки това беше много вкусна.
Ето го и резултата:
Изображение

Публикувано: съб фев 06, 2010 11:54 am
от mimsi
Тц,тц,тц....е това вече е провал!sladki64e , дано си разбрала причината и да не се повтаря!Неуспеха не трябва да те обезкуражава!

Публикувано: съб фев 06, 2010 3:32 pm
от sladki64e
Голям провал наистина :oops: . Но това ме амбицира :). Ще се пробвам докато я направя както трябва. А и синчето ми толкова я хареса, че ме кара да му остъргвам тавата :lol: .
Още се чудя защо така залепна. Дали не трябва подмазаната тава да бъде предварително загрята (така както е при обикновените палачинки)?. А ако сложа хартия за печене :? .

Публикувано: съб фев 06, 2010 3:51 pm
от mimsi
Аз я правя в правоъгълната тава на фурната.Само подмазвам тавата и слагам в загрята фурна.Никога не ми залепва,но и нищо друго не ми залепва в тази тава!Данеби тавата ти да е проблемна?Или оскъдно да е подмазана?

Публикувано: нед фев 07, 2010 3:49 pm
от PassionFlower
И аз да си кажа - провал имах с грис халвата :D Но нищо важното е,че стана вкусна пък за сметка на гъстотата..

Публикувано: нед фев 07, 2010 8:13 pm
от irinchicata
Направих най-смотаната картофена яхния на света!

Публикувано: пон фев 08, 2010 12:03 pm
от mimsi
irinchicata написа:Направих най-смотаната картофена яхния на света!
:rotlf: Дали?!!