Страница 16 от 26

Публикувано: съб апр 03, 2010 7:39 pm
от neli1100
много са хубави пиленцата,смятам че са се получили,но не е трлябвало да ги мажеш и поръсваш със захар и да ги печеш на умерен ,не много силна фурна,поне така ми се виждат по-беличките.Хубави са се получили,проблема е от яйцето и захарта. :thumup:

Публикувано: чет апр 15, 2010 12:24 pm
от i4eto3421
Днес правик крем-карамел и естествено разтопих захар,и естествено не се получи за пореден път.Незнам какво правя като НЕ хората :oops: .Но крем-карамела пак стана много вкусен.

Публикувано: чет апр 15, 2010 12:32 pm
от Aliana
Като казваш, че не се е получил карамел, какво се получи всъщност? Изгаря ли ти или какъв е проблемът? А може да се получава точно както трябва, само ти да мислиш, че трябва да е иначе? :?

Кажи да намерим решение. На мен винаги ми се получава...без особени усилия :/

Публикувано: вт апр 20, 2010 7:17 pm
от i4eto3421
Когато се разтопи захарта я разбърквам леко и тук идва проблема.На няколко места се образуват бучки от захар.

Публикувано: вт апр 20, 2010 11:43 pm
от Aliana
Сложи захарта и няколко лъжици вода, така че да се намокри, но не да плува във вода. Тогава оставяш да заври, бъркаш от време на време. Течността става все по гъста, но бавно и равномерно, а после също така равномерно потъмнява. Ти си я разбъркваш колкото искаш, а и много по-добре се улучва степента на потъмняване, не изгаря бързо. Като цяло става по-бавно, но дава резултат, какъвто трябва/искаш да бъде. Стискам ти палци за следващият опит :thumup:

Публикувано: вт апр 27, 2010 9:58 pm
от Aliana
Здравейте!

Днес ми се случи отново провал...

Направих един хляб, по рецепта, към която има поне 20 коментара от участници, които са я правили и им се е получил чудесен, вкусен, страхотен и всякакви други суперлативи...

На мен обаче .... ми излезе от формата, покапа във фурната, а след изпичането трябваше да му махна цялата горна кора, за да го извадя от формата...изстина на решетка, както беше препоръчано, обаче все още мирише и има вкус на мая. Макар, че не е суров. :( :/ :? :shock:

Иначе има хубав вид, като му сложих кората обратно, хич и не личи, че е белен :D :D :D :D :roll: :roll: :roll: :roll:

Някой от вас има ли обяснение за моя резултат?


Благодаря ви предварително!

:flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2:

Публикувано: вт апр 27, 2010 10:06 pm
от gigi.2000
Да не е много маята?!? :? Ти си спец на хляба и би забелязала,всъщност.Каква е рецептата?

Публикувано: вт апр 27, 2010 10:40 pm
от Aliana
Рецептата е:

500 мл мътеница
250 мл вода
550 г пълнозърнесто пшенично брашно
200 г овесени ядки, от хрупкавите
50 г слънчогледово семе
42 мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар

Водата се затопля и в нея се разбива маята. Добавят се всички продукти, като мътеницата е директно от хладилника. Замесва се мокро тесто, като гъста каша. Изсипва се в намазнена правоъгълна форма за кекс (30 см), втасва 30 минути, пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна 60 минути.

Аз го направих така/бих го написала така:

Водата се затопля, в нея се разтварят захарта и маята. Изчаква се няколко минути и се добавят мътеницата и солта. Брашното се смесва с овесените ядки и слънчогледа, и се добавят лъжица по лъжица към мокрите съставки, като се бърка с миксера. Тестото се получава много мокро, като гъста каша (и моето беше така). Изсипва се в намазнена правоъгълна форма за кекс (30 см). Втасва 30 минути и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна 60 минути.


Аз си помислих веднага, че маята е много, но ВСИЧКИ коментари са, че се е получил чудесен, че от сега нататък само този хляб щели да си пекат и т.н. и т.н.
Слагам линк към рецептата, най-отдолу е моят коментар, единственият споделящ неуспех. Можете да се уверите сами, колко хора са успели, само аз не...
http://www.chefkoch.de/rezepte/28056110 ... ll#k737441

А пък как ме е яд за продуктите :x мразя разхищението...

Изображение

Изображение


Тук хлябът-ракла, както го нарече синът ми...;)
Изображение

Публикувано: вт апр 27, 2010 11:09 pm
от gigi.2000
Ясно за коментарите,ама тая мая наистина би понесла още толкова брашно.Аз не виждам друга възможна причина.Даже да не се разтече,вкусът на маята ще се усеща.А,свежа мая ли ползва?Защото мисля,че тя носи повече брашно,пропорционално,а и миризмата и май по се усеща :/ .

Публикувано: вт апр 27, 2010 11:36 pm
от Aliana
Да, прясна мая....