Страница 25 от 26

Публикувано: пон ное 15, 2010 7:20 pm
от Aliana
Това е линкът към всички стихотворения на Калина, но да ви кажа - разгледайте селият сайт и форум . Ще видите , че дори в коментарите те си пишат в рима, изобщо много остроумни и талантливи момичета и момчета явно.

http://www.hulite.net/modules.php?name= ... ame=Kalina

Публикувано: пон ное 15, 2010 10:28 pm
от gigi.2000
Рали, :thumup: :clap: ! Много са забавни и талантливи наистина!

провал в кухнята

Публикувано: вт ное 16, 2010 2:22 pm
от mamcheto61
Изображениебоже от години не бях се смяла така,това момиче ли е или жена е страшно талантливо и остроумно,даже постнах линка на стената си във фейсбук да могат и моите приятели да го посетят и да се посмеят и да оценят творчеството на Калина,страхотна е!!!ИзображениеИзображениеИзображение[/url]

провал в кухнята

Публикувано: ср дек 01, 2010 6:16 pm
от mamcheto61
:eek: :eek: Чета си аз темите из форума,пиша си и по едно време чувам нещо "пат",после още веднъж "пат" викам си комшиите нещо гърмят и в един момент зацепвам,че бях турила да сваря 2 яйца на свекъра за утре за закуска и изхвърчах като тапа,а в кухнята мирише на запъртъци,изгоряло и пушек,направо за пожарна,яйцата се заварили за тенджерата сега и тя с тях в коша за боклук,Ето ви и резулта
Изображение
за тенджерата не ме е яд,защото беше стара,но за яйцата дето станаха зян много ме е яд :thumdown: :thumdown:

Публикувано: чет яну 13, 2011 4:13 pm
от Aliana
Мариянка, неволно си си направила фойерверк :D :D :D


И аз да ви кажа, какво ми се случи сега.

Купих един боб, на който отдавна му се канех да го пробвам.

Сложих го аз да се вари - без накисване. За 40-50 минути се свари. Обачее....
Обаче още докато се вареше, нещо ми се стори странно. Едва дочаках да омекне да го кусам. Ок, нямаше сол. Сложих сол, но нещо пак е странно. Реших, че понеже нали в момента след боледуването имам слабо обоняние, това ще да е. Обаче сипах на сина ми да хапне и той каза: това е леща! Чак тогава се светнах, че този боб всъщност няма вкус на боб. Не е и точно на леща, но е нещо, което не съм яла досега! Не е лош всъщност, но като гледа човек боб, очаква боб. А то е нещо съвсем непознато. Изядохме по една купичка де, сега ще видя като мине време, дали поне малко ще ни напомни на фасул :wink:

Това е той (цъкнете за увеличаване):

Суров
Изображение

Сварен
Изображение

Публикувано: чет яну 13, 2011 4:50 pm
от pow
Виждам, че не е на българска фирма боба, а когато съм ял леща в турски ресторант се получи същото - нямаше вкус на нашенска леща. Може би от там е дошло объркването и недоумението от крайния вкус на манджата. Не смятам, че сте се провалили в кухнята. Аз например си купувам само боб добружанка, най-вече на Оберон, много съм доволен, идеален е и за яхния, и за чорба, и за във фурна. Кисне във вряла вода 30 мин, минава през една студена вода докато заври, после го слагам във вряла вода и ври докато омекне, макс 30 мин му трябват и натам вече е според зависи какво съм намислил да готвя.

Поздрави.

Публикувано: пет яну 14, 2011 3:21 pm
от milena75
Да споделя и аз за моя провал в кухнята. Преди време много често правех картофени кюфтета и се получаваха много добре. Последните няколко пъти обаче все не успявам да се справя. Стават много вкусни, лесно се оформят, но като ги сложа в тавата да ги пека се размекват и след това се разпадат. Същото се получава и ако ги пържа, даже по-зле - изобщо не мога да ги извадя от тигана. Онзи ден пак реших да опитам, и естествено резултатът беше същия - в тигана не можах да ги събера, от тавата едва ги извадих. Не стига това ами бях направила и баница, видя ми се малко сурова и реших да я доопека в още топлата фурна, само че забравих да изключа печката. И така...........баницата се пече още три часа, добре, че беше слаба фурната. Накрая ядохме кюфтетата натрошени, а за баницата можете да си представите какъв ужас беше докато я изстържа от тавата.

Публикувано: пет яну 14, 2011 5:46 pm
от Aliana
Милена, има такива дни, когато всичко тръгва накриво :) Слава Богу не са често.
Трябва да има във форума тема за картофени кюфтета, поне аз мисля, че има такава. Разгледай, може да ти е от полза.

POW, аз четох доста за този черноок боб (black-eyed peas), никъде не е споменато, че е толкова различен на вкус. По-точно никъде не пише нищо за вкуса му. Явно е толкова познат и разпространен, че не е сметнато за необходимо. Само аз не бях го пробвала (срам). А честно казано, днес се изяде цалата тенджера - след като престоя, беше много вкусен и арометен. Със сигурност ще бъде приготвен отново и то много скоро. Намерих много рецепти от южните щати на Америка, а и индийски рецепти имаше доста. Радвам се, че го опитахме :)

Публикувано: пет яну 14, 2011 7:36 pm
от milena75
Благодаря, Рали! Знам, че доста е писано в сайта за картофени кюфтета, уж ги направих по всички правила и пак не станаха. Като знам преди една-две години, че нямах никакъв проблем с приготвянето им, почвам да си мисля, че напоследък картофите не са хубави.

Публикувано: пет яну 14, 2011 8:00 pm
от pow
Aliana написа: POW, аз четох доста за този черноок боб (black-eyed peas), никъде не е споменато, че е толкова различен на вкус. По-точно никъде не пише нищо за вкуса му. Явно е толкова познат и разпространен, че не е сметнато за необходимо. Само аз не бях го пробвала (срам). А честно казано, днес се изяде цалата тенджера - след като престоя, беше много вкусен и арометен. Със сигурност ще бъде приготвен отново и то много скоро. Намерих много рецепти от южните щати на Америка, а и индийски рецепти имаше доста. Радвам се, че го опитахме :)
Хм, заинтригуван съм, определено. Ще го пробвам и аз. Но да се изяде с такъв кеф, цялата тенджера при това, пак казвам - не е провал това, за похвала си е. :thumup: :clap:

Поздрави.