Страница 25 от 26
Публикувано: пон ное 15, 2010 7:20 pm
от Aliana
Това е линкът към всички стихотворения на Калина, но да ви кажа - разгледайте селият сайт и форум . Ще видите , че дори в коментарите те си пишат в рима, изобщо много остроумни и талантливи момичета и момчета явно.
http://www.hulite.net/modules.php?name= ... ame=Kalina
Публикувано: пон ное 15, 2010 10:28 pm
от gigi.2000
Рали,
! Много са забавни и талантливи наистина!
провал в кухнята
Публикувано: вт ное 16, 2010 2:22 pm
от mamcheto61
провал в кухнята
Публикувано: ср дек 01, 2010 6:16 pm
от mamcheto61
Чета си аз темите из форума,пиша си и по едно време чувам нещо "пат",после още веднъж "пат" викам си комшиите нещо гърмят и в един момент зацепвам,че бях турила да сваря 2 яйца на свекъра за утре за закуска и изхвърчах като тапа,а в кухнята мирише на запъртъци,изгоряло и пушек,направо за пожарна,яйцата се заварили за тенджерата сега и тя с тях в коша за боклук,Ето ви и резулта
за тенджерата не ме е яд,защото беше стара,но за яйцата дето станаха зян много ме е яд
Публикувано: чет яну 13, 2011 4:13 pm
от Aliana
Мариянка, неволно си си направила фойерверк
И аз да ви кажа, какво ми се случи сега.
Купих един боб, на който отдавна му се канех да го пробвам.
Сложих го аз да се вари - без накисване. За 40-50 минути се свари. Обачее....
Обаче още докато се вареше, нещо ми се стори странно. Едва дочаках да омекне да го кусам. Ок, нямаше сол. Сложих сол, но нещо пак е странно. Реших, че понеже нали в момента след боледуването имам слабо обоняние, това ще да е. Обаче сипах на сина ми да хапне и той каза: това е леща! Чак тогава се светнах, че този боб всъщност няма вкус на боб. Не е и точно на леща, но е нещо, което не съм яла досега! Не е лош всъщност, но като гледа човек боб, очаква боб. А то е нещо съвсем непознато. Изядохме по една купичка де, сега ще видя като мине време, дали поне малко ще ни напомни на фасул
Това е той (цъкнете за увеличаване):
Суров
Сварен
Публикувано: чет яну 13, 2011 4:50 pm
от pow
Виждам, че не е на българска фирма боба, а когато съм ял леща в турски ресторант се получи същото - нямаше вкус на нашенска леща. Може би от там е дошло объркването и недоумението от крайния вкус на манджата. Не смятам, че сте се провалили в кухнята. Аз например си купувам само боб добружанка, най-вече на Оберон, много съм доволен, идеален е и за яхния, и за чорба, и за във фурна. Кисне във вряла вода 30 мин, минава през една студена вода докато заври, после го слагам във вряла вода и ври докато омекне, макс 30 мин му трябват и натам вече е според зависи какво съм намислил да готвя.
Поздрави.
Публикувано: пет яну 14, 2011 3:21 pm
от milena75
Да споделя и аз за моя провал в кухнята. Преди време много често правех картофени кюфтета и се получаваха много добре. Последните няколко пъти обаче все не успявам да се справя. Стават много вкусни, лесно се оформят, но като ги сложа в тавата да ги пека се размекват и след това се разпадат. Същото се получава и ако ги пържа, даже по-зле - изобщо не мога да ги извадя от тигана. Онзи ден пак реших да опитам, и естествено резултатът беше същия - в тигана не можах да ги събера, от тавата едва ги извадих. Не стига това ами бях направила и баница, видя ми се малко сурова и реших да я доопека в още топлата фурна, само че забравих да изключа печката. И така...........баницата се пече още три часа, добре, че беше слаба фурната. Накрая ядохме кюфтетата натрошени, а за баницата можете да си представите какъв ужас беше докато я изстържа от тавата.
Публикувано: пет яну 14, 2011 5:46 pm
от Aliana
Милена, има такива дни, когато всичко тръгва накриво
Слава Богу не са често.
Трябва да има във форума тема за картофени кюфтета, поне аз мисля, че има такава. Разгледай, може да ти е от полза.
POW, аз четох доста за този черноок боб (black-eyed peas), никъде не е споменато, че е толкова различен на вкус. По-точно никъде не пише нищо за вкуса му. Явно е толкова познат и разпространен, че не е сметнато за необходимо. Само аз не бях го пробвала (срам). А честно казано, днес се изяде цалата тенджера - след като престоя, беше много вкусен и арометен. Със сигурност ще бъде приготвен отново и то много скоро. Намерих много рецепти от южните щати на Америка, а и индийски рецепти имаше доста. Радвам се, че го опитахме
Публикувано: пет яну 14, 2011 7:36 pm
от milena75
Благодаря, Рали! Знам, че доста е писано в сайта за картофени кюфтета, уж ги направих по всички правила и пак не станаха. Като знам преди една-две години, че нямах никакъв проблем с приготвянето им, почвам да си мисля, че напоследък картофите не са хубави.
Публикувано: пет яну 14, 2011 8:00 pm
от pow
Aliana написа:
POW, аз четох доста за този черноок боб (black-eyed peas), никъде не е споменато, че е толкова различен на вкус. По-точно никъде не пише нищо за вкуса му. Явно е толкова познат и разпространен, че не е сметнато за необходимо. Само аз не бях го пробвала (срам). А честно казано, днес се изяде цалата тенджера - след като престоя, беше много вкусен и арометен. Със сигурност ще бъде приготвен отново и то много скоро. Намерих много рецепти от южните щати на Америка, а и индийски рецепти имаше доста. Радвам се, че го опитахме
Хм, заинтригуван съм, определено. Ще го пробвам и аз. Но да се изяде с такъв кеф, цялата тенджера при това, пак казвам - не е провал това, за похвала си е.
Поздрави.