Страница 10 от 26

Провал в кухнята

Публикувано: пет окт 16, 2009 9:52 am
от ivkamarin
Да кажа и аз моя провал.Малката ми дъщеря имаше Р.Д.,а голямата голям зор за торта"калинка"(от сп. "Журнал").Хората написали 2 готови блата,но аз реших да си ги "сджуркам"с 4яйца в хладилника, не много пари и за проклетия нета се беше "сбагясал" ловя някаква рецепта и "сджрках" сместа направи ми впечатление,че много бързо се разтвори захарта,но нищо,слагам да пека като го извадих :eek: страх все едно бях правила омлет не блат за торта, какво да се прави сиропирах го (до колкото можах)направих го на калинка и децата го изядоха.Хубавото беше ,че мъжът ми беше наряд иначе колко щеше да ме бъзика не ми се мисли :love:

Публикувано: пет окт 16, 2009 3:01 pm
от tsura_78
Ха ха и аз да се зпиà с моя провал.Опитах се да сквася мляко но не се получи нищо.Така че за да не го изхвърля-то се посгъсти ама много малко-го използвах за застройка на супата и на маусаката.Само че имам още един буркан,та да видим къде ще му намеря приложение..

Публикувано: пет окт 16, 2009 3:36 pm
от tillia
Направи мекици - ще станат страхотни! Правила съм с такова мляко - 1 ч л сода, 1 ч л сол, 1-2 яйца и брашно за меко тесто. :love: :chef:

Публикувано: пет окт 16, 2009 3:38 pm
от tillia
Сетих се и за друго - кекс, може и за блатове за торта. :love: :chef:

Публикувано: пет окт 16, 2009 6:13 pm
от vile11
И аз да се наредя на опашката. Снощи моят мъж и сина ми ме помолиха да им направя бухти за закуска. Сутринта ставам, запретвам ръкави и започвам - омесих тестото, половината със сирене другата половина без сирене направих. Започнах да ги пържа и изведнъж се сещам, че не съм сложила сол в тестото :? Опитах и наистина бе така. :x Сложих малко сол в олиото и така продължих. Чак не повярвах на очите си, че се изядоха, остана само една, мисля си, че отдавна не съм месила и затова не останаха. :P

Публикувано: вт окт 27, 2009 6:28 pm
от mimsi
Ето и моя провал днес-това трябваше да са курабийки с овесени ядки и стафиди
Изображение
а стана плескавици с овесени ядки и стафиди.Всичко това благодарение на това брашно
Изображение
Всичко,което направих с него изглеждаше като тези "курабийки"
Не си купувайте такова брашно!

Публикувано: вт окт 27, 2009 7:27 pm
от Makaweli
Да не би в брашното да има набухвател и ти да не си го имала предвид :love: :roll:

Публикувано: ср окт 28, 2009 10:17 am
от mimsi
Никакво опътване няма на плика!Не пише за набухвател,нито пише да е за специални тестени!Претендирам,че горе-долу съм в час,но това брашно ми разказа играта!Направих излагации за година напред!

Публикувано: ср окт 28, 2009 10:21 am
от Aliana
Хихи, и аз да се запиша.....
преди седмица намерих в едно старо списание рецепта за Самун от месо, "Медитерана".
Направих всичко, както беше описано (100 продукта, че и не от най-евтините), сложих да се пече, както беше казано. След около 50 минути - опитвам се да го обърна, а то се разчупи по средата. Дъното на формата остъргах с лъжица :oops: До тук може да се дължеше на моя грешка, не казвам нищо.....
Но когато го кусахме - беше толкова отвратитно, чак се потресах :x :x :x Никой от нас не можа да го преглъне, толкова беше грозен вкусът, като каша вътре!!! Сякаш горещ пастет, само че прогизнал от мазнина, можеше да се намаже на филийка сигурно, ако не беше толкова отблъскващ. И творението "Медитерана" и списанието заминаха директно в боклука :x :x :x Карахме на гарнитурите... :P

Толкова за "изпробваните" рецепти в женските списания :thumdown:

Публикувано: ср окт 28, 2009 1:12 pm
от mimsi
Ооо,отдавна съм се отказала от рецептите от списания!Друго си е тук-и снимчици има и въпрос можеш да зададеш!