Страница 14 от 32

Публикувано: вт ное 18, 2008 4:05 pm
от magi71
Днес мисля да направя нещо за десерт с плодове от компот, защото в къщи се пие само сока, а плодовете остават. Посъбраха се 4-5 буркана :roll:, хареса ми Пай с кайсии . Дано да ми остане време, че днес ще си слагам втасалото зеле в буркани. :)

Публикувано: вт ное 18, 2008 4:21 pm
от zuzkoto
Маги, кога успя да ти втаса зелето? Аз моето го сложих в събота и сега тепърва започвам да го претакам. Дано стане до Коледа.

Публикувано: вт ное 18, 2008 4:37 pm
от magi71
То не е кисело, а втасало. Досега не бях си правила, но моята половинка не обича готвено кисело зеле. Аз го нарязах и претрих със сол миналия четвъртък, оставих го да втаса и мисля че му дойде времето за бурканите. Правя го по инструкциите на баба ми.

Публикувано: вт ное 18, 2008 4:44 pm
от zuzkoto
Маги, все се каня и аз да да направя такова зеле, но незнам колко сол да му сложа, сипва ли се вода, така че, ако не те затруднява сподели опита.

Публикувано: вт ное 18, 2008 4:51 pm
от magi71
Аз не съм дозирала солта, малко на вкус го докарвам. Знам че се варят бурканите 5-10 минути, само за капачка. Но непременно ще докладвам! :)

Публикувано: вт ное 18, 2008 5:09 pm
от zuzkoto
Аз няма да затварям в буркани, а искам да имам такова зеле докато стане киселото.

Публикувано: вт ное 18, 2008 6:26 pm
от Vania2006
Момичета, аз си правя и през лятото такова зеле.Кисело...втасало....каква е разликата???
Нарязвам го да е готово за готвене,а и става по-бързо.Слагам сол на вкус и го наливам с вода да го покрие.Обикновенно слагам топла вода и лятото за 2-3 дни е готово.Правя го в една голяма тенджера и половината го готвя,а другата половина го пребирам във фризера.

Публикувано: вт ное 18, 2008 8:37 pm
от Peneto
Здравейте на всички!
За вечеря сготвих наденички на скара и корона от картофено пюре с гъби и гъбен сос.
Лека вечер!

Публикувано: ср ное 19, 2008 9:23 am
от sve_georgieva
Здравейте момичета, и аз през лятото си правя такова зеле. Нарязвам го, осолявам го, но малко повече, намачквам го хубаво и в съд с капак, изчаквам няколко часа, за да видя колко вода ще си пусне-в зависимост от сорта на зелето някой път пуска малко вода, друг път повече, ако е необходимо доливам с малко вода за да се покрие. Не трябва съда да е пълен до горе и да е плътно затворен, защото ако е при втасване на зелето то ще изкипи. Всеки ден се претаква-чорбата се изсипва в друг съд и после се връща обратно. Дано да съм ви била полезна!

Публикувано: ср ное 19, 2008 10:00 am
от tsura_78
Здравйте и от мен.За днес сина ми си е поръчал пиле с ориз,а за мъжа ми/тъй като не е привърженик много и на това ястие/още незнам какво.Той направи 1 бидонче с кисело зеле,и само си готви зеле с боб/любимото му ястие :lol: Може и да го оставя да си го готви днес...За десерт още незнам какво,но имам цял ден за размисъл и изпълнение...
Исках да попитам знае ли някой как се прави домашна баница,но корите искам да се точат.
Лек и слънчев ден на всички от мен :)