Страница 25 от 32
Публикувано: съб дек 20, 2008 3:24 pm
от Aliana
Смятам да пробвам баницата хармоника, стискайте палци! Днес ще са ми българи на гости, не мажеш ги баламоса, ако не е както трябва
Публикувано: съб дек 20, 2008 3:38 pm
от magi71
Aliana написа:Смятам да пробвам баницата хармоника, стискайте палци! Днес ще са ми българи на гости, не мажеш ги баламоса, ако не е както трябва
Пожелавам ти успех! И да се похвалиш после!
какво сготвих днес
Публикувано: съб дек 20, 2008 7:23 pm
от tonymm6491
А пък аз приготвих черен дроб по селски, с картофи соте, брюкселско зеле и карфиол за гарнитура. Вече го изядохме де
Сега си пийваме чай и хапваме бисквитки
Публикувано: съб дек 20, 2008 11:47 pm
от BABY
Добър вечер и от мен
Аз пък днес правих бобец в гърнето с бекон и чушка.А за десерт-домашен крем с шоколад,орехи и портокалови кори. :P
Публикувано: съб дек 20, 2008 11:53 pm
от magi71
Веси, как приготвяш боба в гърне? И аз се изкушавам да го направя в гювеча и във фурната, но предполагам, че ще му е необходимо повече време... :/
Публикувано: нед дек 21, 2008 1:52 am
от BABY
:P Маги, гювеч си е и моя съд
ама така си му викам аз.Което не е правилно де.Гърнето е друго но вкуса мисля че ще е същия.А как го правя ли:
Слагам 500 гр боб в глинения гювеч.Заливам с вода -2 пръста под капака.Слагам подправка за фасул/купувам готова в която има лук,моркови,джоджен,девисил,магданоз,червен пипер,сол,домати/.Добавям олио около 100-150 грама,пускам вътре една леко лютива чушка-може и без нея и една обикновена чушка.Слагам капака и хоп-във фурната.По средата на варенето което е почти 4 часа доливам вода да се довари.И след още 2 часа е готов
После си го запържваш както си знаеш и ако искаш.Аз пък и сина и дъщерята го обичаме незапържен,та запържен правя само на мъжа ми :P Опитай Маги и няма да съжаляваш,съвсем друг е вкуса.АА,да не забравя-слагам глинения съд във фурната и тогава я включвам.Да ти е сладко !!
Публикувано: нед дек 21, 2008 3:20 am
от Aliana
Маги, стана страхотно!
Първо се надувах, уж че идеята е моя, ама после си признах, че е "назаем"
Като слагах в началото масата, сложих нарязани парчета от баницата на всеки в чинията, със салата, декорирано и.т.н. Ама накрая докарах тавата на масата, и си чупехме, всеки колкото още му се яде. Супер!
Само много турски магазини се обикалят, докато се намерят тънките кори. Ама си струваше!
Лека нощ на всички!
Публикувано: нед дек 21, 2008 3:24 am
от Aliana
[quote="Aliana"]Маги, стана страхотно!
Първо се надувах, уж че идеята е моя, ама после си признах, че е "назаем"
Като слагах в началото масата, сложих нарязани парчета от баницата на всеки в чинията, със салата, декорирано и.т.н. Ама накрая докарах тавата на масата, и си чупехме, всеки колкото още му се яде. Супер!
Само много турски магазини се обикалят, докато се намерят тънките кори. Ама си струваше! Чак си топвахме в салатата, обноски нула, но голямо удоволствие!
Лека нощ на всички!
Публикувано: нед дек 21, 2008 9:14 am
от magi71
Веси, сигурно ще пробвам боба в гювеча, но ако се остави водата да не е много, и му се сложат 1-2 лъжици брашно и 1-2сл червен пипер малко преди да се извади, сигурно ще може да мине и без да се запържва.
Алиана, не съмнявам изобщо, че си я докарала! Интересно, какви кори за баница имате там по магазините?
Аз снощи правих
Пролетен венец /посред зима
/ , и да се похваля много добре го докарах. :P Ще видите и снимките като излязат. И на вкус е супер.
Публикувано: нед дек 21, 2008 11:09 am
от Sirena
Привет на всички! С един почивен ден нищо не става, но...
За днес нещо на скара и задушени зеленчуци, десерт - плодове