Здравейте!
Както вече разказах, нямам големи знания за българската кухня. Така че може би ще ви е странно, но аз незнам дали има разлика между катми и палачинки, и ако да - каква.
Може ли някой да ми обясни :oops: ?
Благодаря ви и приятен ден на всички!
Катми=Палачинки?
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна
Здравейте.
Има разлика, в катмте не се слага / не е задължително/ яйце и прясно мляко, а само брашно и вода, но се слага мая и се оставят да втасат, пекат се на пръстен сач или плоча. Аз лично слагам и яйце и мляко, така стават по-вкусни. Сача мажа с жалтък и вода, загрява се и се пече на слаб котлон. Катмите не се пържат като палачинките, след като се изпекат докато са горещи се намазват с масло, мас или маргарин. По-здравословни за стомаха са. Рецептата я знам от покойната си баба.
Дано ти харесат, у дома са на почит.
Има разлика, в катмте не се слага / не е задължително/ яйце и прясно мляко, а само брашно и вода, но се слага мая и се оставят да втасат, пекат се на пръстен сач или плоча. Аз лично слагам и яйце и мляко, така стават по-вкусни. Сача мажа с жалтък и вода, загрява се и се пече на слаб котлон. Катмите не се пържат като палачинките, след като се изпекат докато са горещи се намазват с масло, мас или маргарин. По-здравословни за стомаха са. Рецептата я знам от покойната си баба.
Дано ти харесат, у дома са на почит.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Сега съм още по-объркана... :/
Значи ние в къщи правим един вид катмопалачинки...Защото са с яйца, кис.мляко, сода и на сач. Татко им викаше катми, той им беше майстор, а майка вечно протестираше, че били палачинки.
Аз още си ги правя така- хем на сач, хем без мая.
Като френските Crêpes.
Благодаря ти, Сирена, за отговора. Дай ми рецептата си за тези с маята.
Ще се пробвам с нещо ново.
Поздрави!
Ралица
Значи ние в къщи правим един вид катмопалачинки...Защото са с яйца, кис.мляко, сода и на сач. Татко им викаше катми, той им беше майстор, а майка вечно протестираше, че били палачинки.
Аз още си ги правя така- хем на сач, хем без мая.
Като френските Crêpes.
Благодаря ти, Сирена, за отговора. Дай ми рецептата си за тези с маята.
Ще се пробвам с нещо ново.
Поздрави!
Ралица
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна