Публикувано: съб ное 27, 2010 10:13 pm
Днес бях на шопинг в търсене на подходяща машина за хляб.Видях доста,сега ще мисля коя да е.Марянка доста ме нави,само,че ще почакам за коледните намаления,понеже хубавите са към 300....и даже отгоре лв.
А защо се правят нарезите изобщо,в някои рецепти е написано изрично... :/ .Всеки път се канех и аз да го направя, обаче все забравям !ma_rri_na написа:Ако искаме да говорим за качествена машина - тъй като повечето предлагащи се в България са произведени в Китай - трябва да се гледа времето на гаранцията , не толкова цената и дали е посочен сервиз в гаранционната карта / дано не се наложи да се ползва !/.
Мисля, че става със всякакъв тип брашно - в случая това е брашно тип 500 - като рецептата е 2 яйца, 250 гр. мляко, 125 гр. чисто масло, 700 гр. брашно , 1 бр. суха мая - дълга програма - за тостерен хляб, с повечко препичане - така го харесваме с коричка, на най- голям грамаж . При тази рецепта хляба винаги се цепва отстрани - така, че 10 - на минути преди печене можете да го разрежете по дължина - по средата с нож. В случая аз забравих. А на третата снимка хляба е още много горещ.
И моята е същата марка но я имам вече 3 години.И аз като тебе започнах но в момента използвам най-вече експресната за хляб,а програмата за тесто ми е най-любимата.Аз дори си направих подходяща рецепта за козунак който става страхотен,а също и за различни видове тесто.Но от един месец най-съм възхитена от програмата за мармалад.Направих си сума ти мармалад от ягоди,вишни,а днес и от малини,верно че излиза по 4 бебешки бурканчета но капка по капка вир...става страхотен мармалад,запазва се прекрасния цвят на плодовете,а не като на огъня да потъмнява,единствено съм променила в рецептата това,че вместо пектин слагам гелфикс на д-рЙоткер пускам я и като се извърти програмата оставям я около 20 минути да постои и я пущам още веднъж така става по сгъстено..пробвайте няма да съжалявате.Може да си посипите плодовете със захарта и да ги оставите да престоят да си пуснат сока и после да ги пасирате,но ако обичате цели плодове и така става-Сега чакам с нетърпение да узрее кайсията та да си направя мармалад и от нея..Чудя си се на акъла защо 2 години не съм я пробвала,разкошна програма...цъкаш си на компа из интернета, машинката ти вари мармалада...голям кеф е..milena_krusteva написа:Здравейте, аз имам машина за хляб от 1 месец и страшно много съм доволна.Вече съм пробвала почти всички рецепти от книжката. Машината е Мулинекс. До сега не ми се е получил нито веднъж лош хляб.Най напред опитах дългите програми,които са над 3 часа.След това се престраших и започнах да използвам късите програми, една от които е 2 часа и 20 минути, хлябът става разкошен добре изпечен и много вкусен.Не е вярно, че като е къса програма не може да втаса и да се изпече.Днес пробвах и ескспресният хляб програмата е 1 час и 20 минути, стана много хубав отново. Голямо удобство е да имаш такава машина и всеки ден да си хапваш топъл хляб.Препоръчвам на всички домакини да си попълнят колекцията в кухнята с такава машина.
Аз доколкото знам тези резки се правят за да не се пука хляба отстрани.veselinka написа:/quote] А защо се правят нарезите изобщо,в някои рецепти е написано изрично... :/ .Всеки път се канех и аз да го направя, обаче все забравям !
Бе да ти кажа няма да съжаляваш..това за кората моята има 3 опции за различен тип кора,нормална,леко препечена и препечена,та като я нагласям на програмата няа която ще меся първо я слагам на препечена коричка.Другото което е 12 програма е за доопичане..нагласяш я и тя ти доопича коричката отгоре..по принцип е едночасова но на всеки 10 минути подава сигнал та като ти стане готов хляба спокойно я изключваш.Само когато пека козунак..след като свърши програмата го вадя намазвам си го с яйце и поръсвам със захар и си го запичам само отгоре в нормалната фурна,а сега вече имам и халогенна та у нея си го доопичам.Надявам се че съм ти помогнала със съветите си.sissil написа:Здравейте.
И аз от два дни съм собственик на чудната машинка. Пуснах я само веднъж защото преди да я купя ами накупих хляб за цяла казарма :lol: .Изобщо нямах намерение да купувам .Отивам в магазина и гледам се кипри там и веднага я взех без да се замислям .Така сега за нея ,има 12 програми ,отложен старт програма за месене за мармалад ,бърза програма,програма за кекс ,за типов хляб може да прави хляб от 600 гр и 1100гр за нас стига.абе общо взето май каквито програми си има всяка машинка за хляб.Не е от позната марка ,"Primo"- белгийска с три години гаранция и евтина 48 евро. www.primo-elektro.be
За първият ми направен хляб в нея мога да си поставя оценка 4 .Хляба втаса наду се кората не съвсем с определения цвят за вкус добре само стана лепкав .Причината ще е в процес на изследване .Ами това е сега ще видя дали съм си похарчила парите рационално.