Страница 5 от 6

Публикувано: пон авг 22, 2011 6:55 pm
от Sirena
Преди няколко месеца и аз се сдобих с това чудо и съм доволна, правя различни хлябове, но незалепващото покритие на съда се изтри :o и сега хляба по-трудно се вади. Моля, дайте идея как това да не се сулчва :?
С намазване с мазнина не става.
Благодара предварително.

Публикувано: вт авг 23, 2011 11:46 am
от Aliana
Как така се е изтрило??? Това покритие е вредно, а вие вероятно сте го погълнали с кората на хляба, по която то е оставало.
Рекламирай я. Както сама виждаш, без него хлябът се вади трудно - това не е целта на тази машина. Да ти сменят тази част с нова.

Публикувано: вт авг 23, 2011 1:20 pm
от Sirena
При всяко миене се изтрива по малко.....

Публикувано: вт авг 23, 2011 5:57 pm
от sissil
Алиана има право машината ти все още в гаранция нали? Надявам се само да не си виновна ти с неправилно подържане т.е. миене.В упътването са дадени инструкции за подържането и почистването.

Публикувано: вт авг 23, 2011 6:27 pm
от ma_rri_na
Като знам как приемат рекламациите в нашите магазини.... :cry:
Бяха ми донесли френски тефлонов тиган на който пишеше изрично, че трябва да се мие само с гореща вода.
Преди да я измия, аз си накисвам формата за хляб и бъркалките с вода и после не търкам с телчета и не ползвам абразивни и агресивни препарати / за почистване на мазнини на готварска печка и скари /.
Имах подобен случай с българска скара - след два месеца използване , керамичната изолация , която е върху нагреваемата жичка , започна да се " ръси " на прах отстрани на тръбичките. Занесох я в магазина , отговориха ми, че не е рекламация, защото скарата работела! Писах по мейла на производителя - в някакво село ги правеха , че изолацията е некачествена. Част от отговора е следния:

" Що се отнася до техническата страна на въпроса (където явно имате познания)искам да ви уведомя,че между "керамично огнеупорно покритие"и "шамот" има доста голяма разлика.Но като цяло първото не се влияе от голям процент влажност,а второто-се влияе.Шамотът е част от огнеупорният изолационен материал който ние използваме по БДС EN 60335-1,БДС EN 60335-2-9 стандарти по които са сетртифицирани нашите изделия!Освен това за да се установи това което вие пишете уредът задължително трябва да се отвори,което не е правилно да се прави от неправоспособни лица!Такъв случай вече сме имали с клиент от гр.Стара Загора,който все пак ни каза,че е окъпал уреда във ваната си,което също така не е правилно разбира се!
Въпреки всичко искам да заявя нашата добронамереност,и да ви уверя,че случаят ще бъде разрешен положително!

Не занесох скарата в сервиз - нямаше смисъл.Щяха да сменят тръбичките с нови със същата изолация , така че си купих друга скара от друг производител , а старата стои някъде в мазата. С новата скара - пак от български производител нямаше проблем.

Така че, успех с рекламациите!!!

Публикувано: ср авг 24, 2011 8:33 am
от lucky6
Ох, момичета! Вярно, че да направиш рекламация коства нерви и разправии, но пък има смисъл! Как и кой ще разбере, че имаме проблем, ако не сигнализираме! Sirena, направи рекламация, не оставяй нещата така!
Преди три години на нов златен пръстен ми падна камъка. Писах имейл на производителя - отговориха, че най-вероятно някой злоупотребява с името им. Не били те! :cursing: Веднага ги уведомих, че им го изпращам по пощата на посочения в интернет адрес. След десетина дни получих чисто нов пръстен с извинително писмо!

Публикувано: ср авг 24, 2011 8:51 am
от Sirena
Момичета, този съд не влиза в условията на гаранцията :o
Май ще си купувам нов....
По някога и това се случва, пък и хич не обичам разправии и т.н.
Благодаря ви за отзивчивостта :D Дано друг да няма този проблем, а иначе машината си работи и не се оплаква :D

Публикувано: ср авг 24, 2011 9:36 pm
от Sirena
Едва сега прочетох за миенето и не съм в грешка, първо накисване и после измиване без абразиви, явно покритието не е било качествено....
Благодаря ви за съпричасността, ще сменим съда и дано новия е по-качествен. Няма да се откажа заради това от машината, хляба и тестото стоват страхотни и ме отменят в кухнята. Всеки ден правя по един хляб в зависимост какъв ни се иска.
Въпреки този проблем съм ЗА тези машини :thumup:

Публикувано: чет авг 25, 2011 10:15 am
от mamcheto61
:shock: :shock: Аз също се чудя как така ще падне покритието.. :? Моята я ползвам вече 2 години и нямам такъв проблем,но аз също първо накисвам с топла вода и после само измивам с гъбата и изплаквам,почти не ползвам препарати за тези съдове с такива покрития.. :/ Имам си много стар трик-остатък от сапун си го надробявам в едно шише и го заливам с топла вода,после капвам малко от тая течност на гъбата и си измивам тефлоновите тенджери и съдовете със специално покритие,така поне съм сигурна че няма някакъв разяждаш компонент в препарата. :P

Публикувано: вт сеп 13, 2011 4:28 pm
от mt1234
Най-вероятно сте попаднали на поредният артикул-менте .В нашата държава това често се случва,пък и нямаме много права като потребители. Аз ползвам хлебопекарната поне от 3 години и си е съвсем наред,а е обикновена марка-Аляска. :) :thumup: