Страница 6 от 6

Публикувано: чет окт 20, 2011 7:28 pm
от dool
Имаме фурна от няколко месеца и в началото я пусках постоянно, ужасно й се радвах :) Истината е, че хляба има странен вкус, а и кората й е много дебела. Като се замисля този месец въобще не съм месила с нея. Май е всяко чудо за три дни.

Публикувано: чет окт 20, 2011 9:51 pm
от sissil
dool не се отчайвай.изобретявай намери си една рецепта и следвяай нея .От както си купих машината хляб не съм купувала.Имала съм и проволи и съм изледвала провала нагласяла съм всяка нова рецепта до като на нас ни харесва,не захвърляй така домащната помошница.Успех.

Публикувано: пет окт 21, 2011 6:42 pm
от lilninova
Аз ползвам от 5 години пекарна, почти не купуваме хляб.Децата ме питат какъв е хляба и ако е купен-не ядат.Правя тесто за пица-става страхотно.Не съм по месенето и ми върши страхотна работа.Не съм пробвала да правя сладка, защото не ги ядем.

Re: Машина за хляб

Публикувано: съб дек 17, 2011 4:46 pm
от sladki6ka
Ние имаме машина за хляб, но неща хлябът все не бухва.. Четох какви ли не съвети, но все става същия.. Брашното ли вече не правят като хората, не знам!

Re: Машина за хляб

Публикувано: съб дек 17, 2011 7:49 pm
от lidiq_macka
какво брашно използваш

Re: Машина за хляб

Публикувано: нед дек 18, 2011 2:02 am
от xevi
@sladki6ka Проблемът може да е в самата машина - хляб/питка приготвен по подобна рецепта, но измесен на ръка и втасал и после печен във обикновена фурна става ли ти нормално? Ако да - виж какви други режими има машината ти за печене или ако трябва се свържи със сервиз, ако не - пробвай да смениш маята или пък брашното. За не-бухване аз бих обвинила маята - можеш да я провериш, така както се проверява и прясна мая - слагаш в малко топла вода и гледаш дали ще шупне.

Re: Машина за хляб

Публикувано: нед дек 18, 2011 10:02 pm
от nevce
не е от брашното само че трябва да улучиш правилната консистенция на тестото,аз винаги го пека на 1 ч и 20 мин и с обикновено намалено брашни и получава

Re: Машина за хляб

Публикувано: ср дек 21, 2011 6:25 pm
от Elinor73
Здравейте.Права е nevce- всичко зависи от консистенцията и с много опити постигаш идеалния резултат.Аз например използвам прясна мая, вместо суха, както е по рецепта и хлябовете ми така бухват, че опират в капака на хлебопекарната.Пробвах всички рецепти в книжката, а и от интернет и в момента , това което правя е рецепта за бърз хляб - 58 минути, само промених съотношението на продуктите и вида на маята - резултата винаги е отличен.