Листа ЖЕЛАТИН

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Отговори
Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Листа ЖЕЛАТИН

Мнение от BABY » съб яну 17, 2009 2:38 pm

Някой ползвал ли е листа ЖЕЛАТИН ?
Аз не съм,но не съм и срещала по магазините.И ако някой знае ,моля да ми каже 1 лист желатин на колко грама желатин на прах отговаря.Намерих една рецепта в която се ползва листа желатин и искам да я направя,защото ми се вижда интересна и вкусна.
Благодаря предварително!!!


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » съб яну 17, 2009 3:19 pm

Едно пакетче колкото бакпулвер е равно на 6 листа желатин и е достатъчно за желиране на 500мл течност.

Преди да се объркаш: и двата вида желатин трябва да бъдат накиснати в студена вода, след това листата се изстискват и разтварят в топлата течност, която ще бъде желирана.


За стегнато желе: 1/2 л 6 листа
За кремове: 1/2 л 4 листа

Който иска много стегнати желета или кремове, които да могат да се обръщат в поднос, да вземе 8 листа.

аз лично ползвам само агартин, информацията е от chefkoch.de,
те пък са я взели от co-cooking.de http://www.co-cooking.de/Article184.phtml

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнение от BABY » съб яну 17, 2009 3:58 pm

Мерси за отговора Рали. :thumup: Аз иначе си използвам от другия желатин,но от този не бях.Сега ще видя как да калкулирам рецептата :P .
Още един път благодаря.!!


Отговори