Страница 2 от 2

Публикувано: чет яну 22, 2009 3:04 pm
от Aliana
Супер!

Тук струва говеждото 5 Евро на кг, а от сукалчето около 12 евро на кг, но пак зависи къде и какво купуваш.

Това че го намираш евтино е супер! За мен това е наравно с агнешкото най-доброто месо.

Публикувано: чет яну 22, 2009 5:13 pm
от zuzkoto
Да , наистина има вкуса на агнешко. Но имам впечатление, че тук хората се отнасят малко с недоверие към това месо. По принцип то не се продава масово, а само в някои магазини.

Публикувано: пон яну 26, 2009 7:56 pm
от bebcheto_81
АЗ не съм много по телешкото много жреме се вари а мъйа ми обожава телешко варено

Публикувано: пон яну 26, 2009 8:07 pm
от magi71
Преди два дена ходих на гости и вечеряхме телешки пържоли - бяха много вкусни. Въпреки че са били в марината 1 денонощие, печени на фурна под фолио, пак ми се сториха сухи. Май винаги трябва да се шпиковат със сланинка обаче. :?

Публикувано: пон яну 26, 2009 8:22 pm
от Aliana
Аз никога не шпиковам със сланина, само със зеленчуци и подправки.

За да не става сухо телешкото (младото) първо се пуска за малко в много гореща мазнина, да се запечатат порите. После вече се дообработват според рецептата. И никога не се бучат с вилица по време на пържене или печене, защото сока му изтича. Аз обръщам с две лъжици, или щипка за грил.

Бебче: телешкото е готово на бързо, а и колкото повече го вариш, толкова повече изсъхва. А говеждото е обратно, трябва му много време да се свари, затова пък става чудно, особено ако е леко шарено. Та мъжа ти го разбирам, и аз обичам говеждо варено! :D

А печено говеждо, което с часове си къкри на котлона само с подправки...мечта!