Страница 1 от 1

каква е разликата....

Публикувано: съб яну 24, 2009 10:20 pm
от reni55
Днес синът ми поиска за утре тас кебап.
Погледнах в рецепти - ами то си е като винен кабап...
може би бъркам и не виждам разликата!
Каква е разликата?
Моля споделете!

Публикувано: съб яну 24, 2009 10:47 pm
от desislava76
Рени, мисля че разликата е в това,че при винения кебап се слага виното след като яденето е почти готово.И може да се гарнира със сварен ориз.А при тас кебапа виното се слага заедно с лука и месото,и после яденето се досготвя.Тас кебапа даже може да се досготви във фурната----и да се гарнира с картофено пюре.Абе май няма кой знае каква разлика.Така поне ги готвим в нашия край---Габровския.Приятно готвене. :chef:

Публикувано: пон яну 26, 2009 2:31 pm
от Aliana
Тас кебаб е турско ястие с агнешко или козе месо.
Тас за готвене е един вид тиган, но с две дръжки и меден, вътре калайдисан.
Ястие, което се готви в него е винаги на собствен сос.
Тас кебаб се нарича още "обърнат кебаб" или "кебаб отзад напред", което значи, че ястието от мокро, със сока на продуктите, става все по-гъсто което при виненият кебаб не е така.

В такива тасове, но много големи, се готви при нас лютеницата.

Какво пише по рецептите е едно, но в автентичните турски ресторанти има голям избор на тас-кебаб, като се сервира направо в таса.

Прилича на друсан кебаб, но в стравнение с него има гъст сос за топене, който обаче не се сгъстява с брашно.

Публикувано: пон яну 26, 2009 2:42 pm
от reni55
Благодаря ви!
Направих си винен кебап - аз не го сгъстявам с брашно,а го оставям на слаб огън да остане на мазнинка.....