3 цукини=3 тиквички? Не.
Публикувано: съб фев 07, 2009 12:11 am
Много се подразних одеве, като видях как е радактирана моя рецепта.
Та искам да обясня нещо.
Тези, които са чели нещата, които съм писала, сигурно са забелязали, че никога не пиша наизуст. Преди да напиша каквото и да било, чета, сравнявам, размишлявам.
В самото начало, когато влязох в този сайт, се подразних от няколко неща, но си премълчах.
Но полека-лека начинът, по който админите субтилно се опитват да ме превъзпитат, започна да променя сложените от мен рецепти.
Първо беше случаят с пиниевите ядки. Бяха променени на кедрови.
Макар че кедърът не дава ядки, които да могат да бъдат ядени, а точно пинията. След промяната говорих с моя съученичка, която е специалист ботаник. И нейното обяснение беше точно. Само ядките на пинията се събират в индустриални количества. Кедровите не се ядат.
Това, че единстено в България се наричат неправилно "кедрови", не променя този факт.
Сега погледнах в своя рецепта, която е "редактирана" и където е дадено вместо 3 цукини, както бях написала аз, 3 тиквички. Сигурно е взето от Уикипедия.
Уикипедия е една свободна енциклопедия, аз пиша също от 2 години в нея. Уикипедия не е стандарта, абсолютно правилният. Написаното в нея е точно толкова правилно или независимо, колкото правилни са знанията на пишещият. Ако аз утре се логна, мога да напиша вместо броколи цветно зеле, ако съм в добро настроение, ще добавя, че е зелено. Или вместо вишни - череши.
Слагам тук един линк към снимка. Там се виждат разликите в грамажа на даденият от мен продукт, променен в друг.
http://www.bakker-holland.de/images/Cat ... /15171.jpg
Ако се вземат по три броя от единият вид и три броя от другият вид, има разминаване в грамажа, около 300 грама.
А има и разлика във вкуса. За тези, коите си мислят, че е все едно - моят син, една моя приятелка българка и доста турци, които познавам, не ядат единият или другият вид. Ако е все едно и също, защо ще е така? Моят син ги познава даже и да са настъргани и скрити в доматен сос.
Поздрави, Ралица
Та искам да обясня нещо.
Тези, които са чели нещата, които съм писала, сигурно са забелязали, че никога не пиша наизуст. Преди да напиша каквото и да било, чета, сравнявам, размишлявам.
В самото начало, когато влязох в този сайт, се подразних от няколко неща, но си премълчах.
Но полека-лека начинът, по който админите субтилно се опитват да ме превъзпитат, започна да променя сложените от мен рецепти.
Първо беше случаят с пиниевите ядки. Бяха променени на кедрови.
Макар че кедърът не дава ядки, които да могат да бъдат ядени, а точно пинията. След промяната говорих с моя съученичка, която е специалист ботаник. И нейното обяснение беше точно. Само ядките на пинията се събират в индустриални количества. Кедровите не се ядат.
Това, че единстено в България се наричат неправилно "кедрови", не променя този факт.
Сега погледнах в своя рецепта, която е "редактирана" и където е дадено вместо 3 цукини, както бях написала аз, 3 тиквички. Сигурно е взето от Уикипедия.
Уикипедия е една свободна енциклопедия, аз пиша също от 2 години в нея. Уикипедия не е стандарта, абсолютно правилният. Написаното в нея е точно толкова правилно или независимо, колкото правилни са знанията на пишещият. Ако аз утре се логна, мога да напиша вместо броколи цветно зеле, ако съм в добро настроение, ще добавя, че е зелено. Или вместо вишни - череши.
Слагам тук един линк към снимка. Там се виждат разликите в грамажа на даденият от мен продукт, променен в друг.
http://www.bakker-holland.de/images/Cat ... /15171.jpg
Ако се вземат по три броя от единият вид и три броя от другият вид, има разминаване в грамажа, около 300 грама.
А има и разлика във вкуса. За тези, коите си мислят, че е все едно - моят син, една моя приятелка българка и доста турци, които познавам, не ядат единият или другият вид. Ако е все едно и също, защо ще е така? Моят син ги познава даже и да са настъргани и скрити в доматен сос.
Поздрави, Ралица