Страница 1 от 2

Манчего

Публикувано: ср фев 18, 2009 9:37 am
от Aliana
Здравейте!


Някой от вас ял ли е манчего? Къде се купува в БГ?


Изображение

Публикувано: ср фев 18, 2009 11:28 am
от MANI
Има няколко вида от това сирене,затова и етикетите му са различен цвят(зелен,червен и черен).Може да е козе,овче или от три млека смесено.Продава се в Метро и Кауфланд. :thumup:

Публикувано: чет фев 19, 2009 2:45 am
от tricky
Щом го има в Метро и Кауфланд не е кой знае колко трудно за намиране, но все пак намирам момента за удобен да ви подскажа едно магазинче, което всеки любител на сирена трябва да знае:


Дар от боговете

Публикувано: чет фев 19, 2009 11:29 am
от Aliana
А някой пробвал ли го е?

Публикувано: чет фев 19, 2009 1:40 pm
от desyj
Аз не съм пробвала такова сирене , какъв му е вкусът за да знам дали да го търся

Публикувано: чет фев 19, 2009 6:58 pm
от MANI
Прави се от висококачествено овче мляко.С минимален дренаж на лактоза е и се обработва ръчно с памучна кърпа.Зрее 6 месеца,има специфична миризма,кора от плесен,която е с 3 бани с обтъркване в зехтин.Води се едно от най-добрите сирена в света и се консумира с червено вино.Тоест ако обичате овчо мляко ще ви хареса! :thumup:

Публикувано: чет фев 19, 2009 10:40 pm
от desyj
Много ти благодаря за отговора , така както си го описала ми звучи чудесно и ще си заслужава труда да го намеря , обожавам овче мляко както и произведенията му :thumup:

Публикувано: чет фев 19, 2009 10:46 pm
от Aliana
Аз нарочно не ти отговорих, Деси, чакам някой да напише, че го е пробвал. Аз съм го яла.

Въпроса съм го задала нарочно.

Досега никой не е отговорил.


Поздрави, Ралица

Публикувано: пет фев 20, 2009 8:43 am
от MANI
Аз съм го купувала,за гости ,но не съм го яла,защото не обичам овче,за това казах ,че който обича овче мляко ще го хареса.

Публикувано: нед фев 22, 2009 12:29 am
от tricky
На мен ми се струва, че съм го яла, но не съм съвсем сигурна. Веднъж взимахме за един коктейл различни видове сирена и мисля, че това беше сред тях. Ако е така, значи е наистина страхотно според моя вкус.

Силно впечатление ми направи и козето сирене с пепел, понеже по принцип не обичам, а това беше невероятно. Но не съм сигурна дали това е темата да обсъждам други видове сирена...