Здравей, мила!
Използват се листата, досега което знам, само пресни, но съм си наумила да се опитам да си изсуша.
Имат много интензивен аромат и вкус, малко като лук, повече като чесън, лютиви са (поне за мен, Христо е сложил рецепта за салата САМО от левруда, значи става
).
Тук имаше дълго време статус на деликатес, междувременно има много продукти с левурда, даже салами.
Аз съм правила само кремове от сирене с нея, саламурено и прясно (Крема, Филаделфия). Стават много вкусни. Колко ще сложиш, зависи от теб. Досега мислех, че винаги трябва да се смила :oops: , но сега видях и други начини.
Мога само да го препоръчам! А и е много здравословен, поне така се твърди
Олга знае и други начини, може би ще ги напише. Във всеки случай си струва!