Страница 1 от 1

Левурда

Публикувано: нед фев 22, 2009 7:35 pm
от Aliana
Здравейте!


Няколко хубави снимки на левурда.

Изображение


Изображение

Изображение


Ще сложа по-нататък рецептата:
Изображение

Публикувано: пон фев 23, 2009 7:50 am
от MANI
:? Нали това беше лук?Ами то от него и булченски букети могат да се правят :D .Шегата на страна много е красиво,аз не съм ползвала този зеленчук и по снимката с чери доматките да разбирам ли,че се ползват листата или как?Я да ме ограмоти Рали набързо,че да не се излагам :roll:

Публикувано: пон фев 23, 2009 9:50 am
от Aliana
Здравей, мила!


Използват се листата, досега което знам, само пресни, но съм си наумила да се опитам да си изсуша.

Имат много интензивен аромат и вкус, малко като лук, повече като чесън, лютиви са (поне за мен, Христо е сложил рецепта за салата САМО от левруда, значи става :D ).
Тук имаше дълго време статус на деликатес, междувременно има много продукти с левурда, даже салами.
Аз съм правила само кремове от сирене с нея, саламурено и прясно (Крема, Филаделфия). Стават много вкусни. Колко ще сложиш, зависи от теб. Досега мислех, че винаги трябва да се смила :oops: , но сега видях и други начини.

Мога само да го препоръчам! А и е много здравословен, поне така се твърди :)


Олга знае и други начини, може би ще ги напише. Във всеки случай си струва! :thumup: