Желатин - Видове
Публикувано: ср фев 25, 2009 12:37 pm
Dr. Oetker предлага три вида желатин
Желатин на листа
Желатин смлян
Желатин Фикс
Желатин на листа - листата се накисват, изстискват и се разтварят в течността, която ще се желира. 6 листа за 500г течност.
Желатин смлян - се накисва в 6 с.л. вода, чака се да набъбне, загрява се до стапяне и се слага в крайния продукт. 1 пакетче=6 листа
Желатин фикс - се наръсва директно в крайния продукт, без предварителна обработка. Не можах да намеря дозирането.
Деси, дано ти е полезна информацията.
Пресен ананас не може да се желира, така пише на желатина. Но сега намерих инфо, че става, ако е от консерва или ако се задуши леко преди желирането. Не можах да намеря други продукти, които имат проблем с желатина.
Желатин на листа
Желатин смлян
Желатин Фикс
Желатин на листа - листата се накисват, изстискват и се разтварят в течността, която ще се желира. 6 листа за 500г течност.
Желатин смлян - се накисва в 6 с.л. вода, чака се да набъбне, загрява се до стапяне и се слага в крайния продукт. 1 пакетче=6 листа
Желатин фикс - се наръсва директно в крайния продукт, без предварителна обработка. Не можах да намеря дозирането.
Деси, дано ти е полезна информацията.
Пресен ананас не може да се желира, така пише на желатина. Но сега намерих инфо, че става, ако е от консерва или ако се задуши леко преди желирането. Не можах да намеря други продукти, които имат проблем с желатина.