Страница 1 от 1

Желатин - Видове

Публикувано: ср фев 25, 2009 12:37 pm
от Aliana
Dr. Oetker предлага три вида желатин

Желатин на листа
Желатин смлян
Желатин Фикс



Желатин на листа - листата се накисват, изстискват и се разтварят в течността, която ще се желира. 6 листа за 500г течност.

Желатин смлян - се накисва в 6 с.л. вода, чака се да набъбне, загрява се до стапяне и се слага в крайния продукт. 1 пакетче=6 листа

Желатин фикс - се наръсва директно в крайния продукт, без предварителна обработка. Не можах да намеря дозирането.



Деси, дано ти е полезна информацията.


Пресен ананас не може да се желира, така пише на желатина. Но сега намерих инфо, че става, ако е от консерва или ако се задуши леко преди желирането. Не можах да намеря други продукти, които имат проблем с желатина.