Сирене

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » съб фев 28, 2009 1:20 pm

Ами Пети, защото Рокфор е ОВЧЕ сирене. :D


Ани, много е хубаво.


И още нещо - забелязах го вече при много теми.
Това, което ние мислим, че е даденост, съвсем не е така. Овче или козе сирене, което ние познаваме, саламурено, е нещо съвсем различно от това, което се постига с друг начин на обработка.

http://en.wikipedia.org/wiki/Roquefort
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
ani_perla
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 146
Регистриран на: пет фев 06, 2009 1:21 pm
:: 67 рецепти от ani_perla
:: 114 снимки от ani_perla

Мнение от ani_perla » съб фев 28, 2009 1:24 pm

Овче сирене съм яла,значи няма да има проблем и с това :roll:
Изображение

Потребителски аватар
MANI
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 390
Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
:: 170 рецепти от MANI
:: 436 снимки от MANI

Мнение от MANI » съб фев 28, 2009 2:51 pm

:eek: това не го знаех!
http://www.radikal.ru]Изображение

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнение от BABY » съб фев 28, 2009 3:10 pm

Сигурно има и други видове ,които не са толкова популярни,а в същност много вкусни:)А ние къщи не оставаме без сирене.По рано,когато свекървата правеше си хапвахме и прясно сирене,което много обичаме:):)ама за съжаление вече няма :( !!А в интерес на истината,сега едва ли ядем сирене!!Това което го продават по магазините е изкуствена имитация на сирене :( ,неузряло и пълно със вода!!!
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!


Потребителски аватар
ani_perla
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 146
Регистриран на: пет фев 06, 2009 1:21 pm
:: 67 рецепти от ani_perla
:: 114 снимки от ani_perla

Мнение от ani_perla » съб фев 28, 2009 3:19 pm

Пълно и с палмово масло :x .Проблемът не е в палмовата мазнина,а в това ,че в Европа продуктите се правят от рафинирано палмово масло, а тук – от нерафинирано.
:thumdown:
Изображение

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » съб фев 28, 2009 3:31 pm

Точно НЕрафинираните масла са пълни с витамини и ненаситени мастни киселини. Рафинираните са вредни.

1 ч.л. НЕрафинирано палмово масло доставя повече от необходимата дневна доза витамин А, бета-Каротин и витамин Е. НЕрафинираното палмово масло е оранжево! Заради многото каротин! И има ухание, подобно на виолетка.

Така че в БГ явно се ползва РАФИНИРАНО, което е с по-ниско качество и без ненаситени мастни киселини. При рафинирането се премахва цвета и аромата, маслото става трайно, защото нерафинираното ферментира с времето и става кисело.
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
ani_perla
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 146
Регистриран на: пет фев 06, 2009 1:21 pm
:: 67 рецепти от ani_perla
:: 114 снимки от ani_perla

Мнение от ani_perla » съб фев 28, 2009 3:38 pm

Може аз да съм в грешка,така бях чула в новините :wink:
Изображение


Отговори