Ами Пети, защото Рокфор е ОВЧЕ сирене.
Ани, много е хубаво.
И още нещо - забелязах го вече при много теми.
Това, което ние мислим, че е даденост, съвсем не е така. Овче или козе сирене, което ние познаваме, саламурено, е нещо съвсем различно от това, което се постига с друг начин на обработка.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roquefort
Сирене
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- ani_perla
- магьосник в кухнята
- Мнения: 146
- Регистриран на: пет фев 06, 2009 1:21 pm
- :: 67 рецепти от ani_perla
- :: 114 снимки от ani_perla
- MANI
- магьосник в кухнята
- Мнения: 390
- Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
- :: 170 рецепти от MANI
- :: 436 снимки от MANI
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
Сигурно има и други видове ,които не са толкова популярни,а в същност много вкусни:)А ние къщи не оставаме без сирене.По рано,когато свекървата правеше си хапвахме и прясно сирене,което много обичаме:):)ама за съжаление вече няма !!А в интерес на истината,сега едва ли ядем сирене!!Това което го продават по магазините е изкуствена имитация на сирене ,неузряло и пълно със вода!!!
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!
- ani_perla
- магьосник в кухнята
- Мнения: 146
- Регистриран на: пет фев 06, 2009 1:21 pm
- :: 67 рецепти от ani_perla
- :: 114 снимки от ani_perla
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Точно НЕрафинираните масла са пълни с витамини и ненаситени мастни киселини. Рафинираните са вредни.
1 ч.л. НЕрафинирано палмово масло доставя повече от необходимата дневна доза витамин А, бета-Каротин и витамин Е. НЕрафинираното палмово масло е оранжево! Заради многото каротин! И има ухание, подобно на виолетка.
Така че в БГ явно се ползва РАФИНИРАНО, което е с по-ниско качество и без ненаситени мастни киселини. При рафинирането се премахва цвета и аромата, маслото става трайно, защото нерафинираното ферментира с времето и става кисело.
1 ч.л. НЕрафинирано палмово масло доставя повече от необходимата дневна доза витамин А, бета-Каротин и витамин Е. НЕрафинираното палмово масло е оранжево! Заради многото каротин! И има ухание, подобно на виолетка.
Така че в БГ явно се ползва РАФИНИРАНО, което е с по-ниско качество и без ненаситени мастни киселини. При рафинирането се премахва цвета и аромата, маслото става трайно, защото нерафинираното ферментира с времето и става кисело.
www.facebook.com/artandhobby
- ani_perla
- магьосник в кухнята
- Мнения: 146
- Регистриран на: пет фев 06, 2009 1:21 pm
- :: 67 рецепти от ani_perla
- :: 114 снимки от ani_perla