Полезни кулиарни съвети
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- eledra
- магьосник в кухнята
- Мнения: 217
- Регистриран на: вт мар 31, 2009 10:22 pm
- :: 343 рецепти от eledra
- :: 760 снимки от eledra
КАК ДА ПОДПРАВИМ МЕСО! Посредством правилното подправяне,ароматът на месото става още по-наситен.Професионалните готвачи препоръчват използването на не повече от три вида подправки.Подходящи за месо са кимион,черен пипер,къри,чили,червен пипер.Подходящи билки са - риган,розмарин,мащерка,чубрица,градински чай,джоджен.Най-добре да се използват пресни подправки,така ароматът е много по-интензивен.Подправките да се използват пестеливо,винаги могат да се добавят още.Особено солта да се използва по-деликатно,иначе би могла да *задуши* аромата на месото.По - подходящо е подправките да се слагат,когато месото е почти готово,иначе ще прегорят.Вече подправеното месо може да се намаже с мазнина,тя предпазва месото от изсъхване.
- eni33
- виртуоз с тиган
- Мнения: 130
- Регистриран на: вт мар 24, 2009 11:07 am
- :: 9 рецепти от eni33
- :: 2 снимки от eni33
Здравейтв,искам да изкажа моето мнение за стиймопса.Имам го от няколко месеца и съм много доволна.Мия с него естествен паркет и корк ,и нищо им няма-напротив,паркета ми светна.Вече не искам да видя обикновен парцал или мопс.Мопса сме го купили заедно с мойта комшийка,която има ламиниран паркет и на него нищо му няма.Верно е ,че преди миене трябва да се мине с прахосмукачка,но и при обикновените парцали е така,но антрето мия всеки ден без да го прахосмуча преди това.Мокорото след мопса не е повече,отколкото след обикновен парцал.Абае въобще горещо ви го препоръчвам-супер е.Незнам как почиства килими ,защото нямам,но ми се върти да си измия дамаската на гарнитурата в хола.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 21
- Регистриран на: вт ное 04, 2008 9:05 pm
- :: 20 рецепти от venivsh
- :: 66 снимки от venivsh
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
ПоЧистете микровълновата като поставите в нея Чаша с вода/непълна/ и 2 с.л. оцет.за една минута и половина на най-високата температура.След това изЧистете,както обикновено. Пресните,зелени подправки/магданоз,копър,джоджен..../ се поставят в манджата преди сервиране.Ако се варят,губят от вкусовите си каЧества. На пеЧено и пържено месо,солта се слага 5 мин.преди да е готово.Така не губи соЧността си. Винаги употребявам пилешки бульон/сЧукан на прах/,вместо сол.По този наЧин храната се осолява и овкусява.Използвам го даже и за пържено месо/филета,шницели.../.Става страхотно! Ще разлиЧите варено от сурово яйце,като го завъртите/като пумпал/.Вареното се върти,а суровото-не. Заливката на мусаката става много по-вкусна,ако вместо кисело мляко се сложи теЧна сметана. Не изхвърляйте поизветряла напитка останала в отворена бутилка/бира,вино.../,на следващият ден можете да я използвате в манджата. За сега тези се сещам,ако ми дойдат други,ще ги споделя.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!