Страница 1 от 1

Помощ! Не мога да правя панировка

Публикувано: пон апр 06, 2009 12:22 pm
от Vani32
Здравейте ! Искам съвети ,как да си направя панировка? Не ми се получава :x

Публикувано: пон апр 06, 2009 3:17 pm
от reni55
Ванина ето моята панировка:
2 жълтъка се разбиват с 125мл. пр.мляко.Добавят се 4 с.л. брашно със 2 щипки сол,1 с.л. разтопено кр.масло,черен пипер на вкус.Обърква се и накрая се добавят разбитите на сняг белтъци, които съвсем леко се объркват - топиш и пържиш.
Дано съм ти била полезна.

Публикувано: пон апр 06, 2009 3:20 pm
от Vani32
Благодаря Рени :clap: Ще я направя и ще споделя

Публикувано: пон апр 06, 2009 3:29 pm
от reni55
Ще чакам да докладваш.......

Публикувано: пон апр 06, 2009 3:31 pm
от ani_perla
Ванина,аз лично използвам за различното месо и различни панировки.Но най-традиционната според мен си е последователно потапяне в брашно-яйце-галета или пак брашно-яйце.Друг вид ,която става например за бяла риба е -разбиваш белтъците на сняг и след това ги смесваш с брашно и бира ,докато стане като боза на гъстота.Или пък потапяш месото в яйце и после в корнфлейкс или смесана галета и сусам.Има много варианти и разбира се се слагат и подправки,но според мен те са индивидуални за всяка домакиня така ,че мисля да не ги пиша(само със сол и пипер пак ще е добре :thumup: ).А точна доза като Ренито не съм дала защото е много относително какво количество ще панираш.Дано да съм била полезна :roll: .

Публикувано: пон апр 06, 2009 3:33 pm
от Vani32
Благодаря :clap:

панировка

Публикувано: пет апр 10, 2009 1:42 am
от eni33
Аз правя панировката така:2 яйца,една кафена чашка бира или прясно мляко,сол на вкус,2 пълни чаени лъжички брашно.Всичко това слагам в блендер и разбивам добре,след което започвам да добавям в блендера при непрекъснато бъркане обикновен корнфлейкс до получаване на подходяща гъстота.Ако стане по-гъсто се доразрежда с бирата или млякото.Така получената панировка изсипвам в подходящ съд в който е удобно да се потапят парчетата за паниране.Преди да се потопят парчетата в тази панировка се овалват хубаво в обикновено нишесте и след това в сместа за паниране.

панировка

Публикувано: пет май 08, 2009 9:09 pm
от Galya68
Вече имаш идеи за панировка,а аз сте ти кажа как да си направиш хрупкава панировка.Потапяш в галета,след това в яйце и накрая в суха смес за картофено пюре.Има една,която е на люспи,ако намериш от нея най-добре се получава.Пробвай,става страхотно!

Re: панировка

Публикувано: съб май 09, 2009 9:50 am
от vasseto
Galya68 написа:Вече имаш идеи за панировка,а аз сте ти кажа как да си направиш хрупкава панировка.Потапяш в галета,след това в яйце и накрая в суха смес за картофено пюре.Има една,която е на люспи,ако намериш от нея най-добре се получава.Пробвай,става страхотно!
има още един вариант за хрупкава панировка - потапяш в брашно, яйце и накрая в натрошен корнфлейкс(ако е смесен със сусам става още по готино) :P