Древноримски рецепти
Публикувано: чет май 21, 2009 6:40 pm
Редакция от модератор:
Темата е преместена в Кулинарен Навигатор: Древноримски рецепти
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Здравейте!
Преди няколко дни намерих една сбирка на древни римски рецепти.
В Швейцария, в кантон Базел, археолози са открили и разкопали древноримският град Аугуста Раурика - за момента най-добре съхраненият римски град северно от Алпите. При разкопките са открити записките на един готвач на име Апициус. Археолозите са превели и изпробвали рецептите, и са ги публикували в сайта за Аугуста Раурика.
При тези рецепти става въпрос за ястия, които са били за благородническата класа. Обикновеният народ се е хранил сигурно с каши.
Тъй като Апициус е изброил само съставките, а не количествата, в публикуваните рецепти става въпрос за количествата, които археолозите са използвали при изпробването.
Аз самата съм много любопитна и смятам да изпробвам тези ястия, но досега не намерих време да го направя.
Снимки няма
В източник на рецептите ще пиша Апициус, тъй като той безспорно е авторът Казвам го, за да не трябва да обяснявам при всяка рецепта
Приятен ден на всички!
Ралица
:oops: Забравих нещо:
до админите - рецептите са с латински имена. Аз ще ги сложа така, а до тях имената на български. Ако решите - сменете имената.
Темата е преместена в Кулинарен Навигатор: Древноримски рецепти
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Здравейте!
Преди няколко дни намерих една сбирка на древни римски рецепти.
В Швейцария, в кантон Базел, археолози са открили и разкопали древноримският град Аугуста Раурика - за момента най-добре съхраненият римски град северно от Алпите. При разкопките са открити записките на един готвач на име Апициус. Археолозите са превели и изпробвали рецептите, и са ги публикували в сайта за Аугуста Раурика.
При тези рецепти става въпрос за ястия, които са били за благородническата класа. Обикновеният народ се е хранил сигурно с каши.
Тъй като Апициус е изброил само съставките, а не количествата, в публикуваните рецепти става въпрос за количествата, които археолозите са използвали при изпробването.
Аз самата съм много любопитна и смятам да изпробвам тези ястия, но досега не намерих време да го направя.
Снимки няма
В източник на рецептите ще пиша Апициус, тъй като той безспорно е авторът Казвам го, за да не трябва да обяснявам при всяка рецепта
Приятен ден на всички!
Ралица
:oops: Забравих нещо:
до админите - рецептите са с латински имена. Аз ще ги сложа така, а до тях имената на български. Ако решите - сменете имената.