Страница 1 от 1
Хамбургери
Публикувано: пет май 22, 2009 4:31 pm
от Aliana
Здравейте!
Знае ли някой, как се подправя каймата за хамбургери? И как се обработва, за да не се свиват "кюфтетата"?
Благодаря предварително!
Ралица
Публикувано: съб май 23, 2009 2:54 pm
от Galya68
Тези,които се продават,се правят само с яйце,лук,Черен пипер и сол.Аз ги правя така:замесвам каймата с едно яйце,рендосан лук,рендосан морков,рендосана Чушка/зелена/,сол или пилешки бульон/на прах/,черен пипер и галета/за да се сгъсти сместта/.Оформям ги тънички,овалвам в галета и ги пържа.Ако ти харесват на тиган/без мазнина/-не ги овалвай в галета.Като са тънки,не се подуват и не се свиват.И в каймата да преобладава телешкото месо.Стават много сочни и вкусни.Дано да ти харесат!Ще ни разкажеш.Съобразявам количеството на зеленчуците според каймата.
Публикувано: съб май 23, 2009 4:15 pm
от Aliana
Благодаря ти, Гале!
Аз снощи ги направих само с кайма (телешка) сол и пипер. Станаха от големина на шницели - колкото мини-кюфтенца
Докарах ги хубаво! :oops:
Но ги ядохме, не можаха да изстинат даже!
Сладващият път ще ги направя както ти си описала, звучи многообещаващо!
Аз на кюфтета слагам винаги галета, ама мислех, че хамбургерите са друго :oops: А и не съм яла сигурно от години, не си спомнях даже, какъв им е вкуса в макдоналдс.
Благодаря ти за отговора!
Публикувано: съб май 23, 2009 4:24 pm
от Galya68
"Изобретих" това със зеленчуците,заради малката,защото не ги харесва и винаги ги отхвърля от яденето.Като са рендосани не ги заглежда толкова.Стават различни от тези в Макдоналдс,но пък са много вкусни.Дано ви харесат и на вас.Поздрави!
Хамбургери
Публикувано: съб май 23, 2009 11:10 pm
от korneliq
Каймата за хамбургери се прави без хляб или галета. Нали ще се слага в питка. Дори и яйце не се слага, но се слага малко сода бикарбонат...на върха на лъжичката...така каймата не се свива при печене. Пробвайте и ще се убедите
Публикувано: нед май 24, 2009 1:06 am
от reni55
Нели, това за содата важи ли за кюфтета и руло стефани?
Никога не съм слагала сода в каймата (само газирана вода).
Хамбургери
Публикувано: нед май 24, 2009 8:42 am
от korneliq
Не съм слагала в кюфтетата, но когато правя принцеси с кайма, слагам задължително и каймата не се свива. А това с газираната вода ми хареса. Какво количество се слага
:P
Публикувано: нед май 24, 2009 8:48 am
от reni55
Нели,аз меся каймата като сипвам газираната вода по малко и я меся повечко време - докато стане с лъскава повърхност.На 1кг кайма около 150-200мл.
Публикувано: нед май 24, 2009 1:35 pm
от Aliana
Лелеееее, колко идеи!
Докато ги пробвам всичките, ще се вядем на кайма!
Но задължително ще пробвам, няма да пропусна нито една.
На Рени: предполагам, че не слагаш никакъв хляб или галета в каймата? ИЛИ?
Дай една твоя рецепта, да се ориентирам!
Поздрави!
Публикувано: нед май 24, 2009 1:40 pm
от reni55
Рали, слагам си и хляб,галета - не!