Страница 2 от 2

Публикувано: ср сеп 03, 2008 4:19 pm
от reni55
Сирена,колко интересно!!!!
Кубети - домашно производство :!:
А може филийките първо да се намажат с чесънче......

Публикувано: нед сеп 07, 2008 12:21 pm
от vg
Тъй като темата явно е интересна, а и по идея на tillia събрахме основните идеи в статия в енциклопедията - Какво да правим със стария хляб?.

Въпреки многообразието от предложения до тук сме сигурни, че има и какво още да се каже по въпроса, така че продължавайте дискусията тук (темата в "Тема на седмицата" е заключена, за да бъде всичко на едно място).

Публикувано: нед сеп 07, 2008 12:26 pm
от reni55
Sirena написа:Ето какво правя ако ми остане хляб - намазвам филиите с маргарин /масло/, поръсвам с пикантина, режа на малки кубчета и запичам във фурната - стават кубети за биричката.

Това е идеално за всякакви крем супи :!:

Публикувано: нед сеп 07, 2008 4:35 pm
от senta
Майка ми правеше мачкан от стар хляб. 2-3 филии хляб се накъсват на залчета и се запържват в масло, трябва повечко масло. Добавя се шунка или друг колбас (може и без него) и 3-4 яйца, малко сол, черен пипер или чубричка. Става чудесна и доста калорична закуска.

Публикувано: пон сеп 08, 2008 10:03 am
от reni55
Сега се сетих в началото на промените,
когато имаше криза за хляб какво правех със старият хляб -
мокрех го с вода,намазвах го с олио и запичах във фурната :!:
Децата ми много го харесваха,защото коричката му ставаше хрупкава.
Ядяхме го топъл!

Публикувано: пет сеп 12, 2008 9:45 am
от PL_R
дано да не се случва вече