Публикувано: вт авг 11, 2009 5:28 pm
Re: Рецептите на gaby_s
« #116 Четвъртък, 19 Юни 2008, 11:06 »
--------------------------------------------------------------------------------
Чуррос / Churros
Продукти :
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. разтопено краве масло
1/4 ч.л. сол
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.л. канела (по желание)
Приготвяне :
Правим парено тесто като смесваме млякото, маслото и солта в тенджерка .Слагаме ги на котлона да кипнат и тогава отстраняваме от огъня. Изсипваме брашното и бъркаме,докато тестото започне да се отделя от съда .Прибавяме едно по едно яйцата,като продължаваме да бъркаме,докато се поемат изцяло от сместта.
Загряваме голямо количество олио( мин. 3-4 см). Поставяме тестото в шприц и шприцоваме директно в силно загрятото олио (ивици с дължина около 10 см). Пържим до златисто, като обръщаме от време на време. Изваждаме чуросите с решетъчна лъжица върху домакинска хартия,за да се отнеме излишната мазнина.Поръсваме с пудра захар или със захар и канела./Моят шприц беше по-тънък и правих форми според мястото в тиганчето...Не мога да ги направя да изглеждат като тези по заведенията за чурос /в Испания се наричат Чурерии/...но пак са вкусни....Ако ги напоим със захарен сироп ще се получат почти като нашите български толумбички... / по рецептата на Тея/
Ето това направих днес и стана много вкусно.Аз нямам шприц и слагах тестото в мазнината с помощта на лъжица,
« #116 Четвъртък, 19 Юни 2008, 11:06 »
--------------------------------------------------------------------------------
Чуррос / Churros
Продукти :
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
1/4 ч.ч. разтопено краве масло
1/4 ч.л. сол
3 яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.л. канела (по желание)
Приготвяне :
Правим парено тесто като смесваме млякото, маслото и солта в тенджерка .Слагаме ги на котлона да кипнат и тогава отстраняваме от огъня. Изсипваме брашното и бъркаме,докато тестото започне да се отделя от съда .Прибавяме едно по едно яйцата,като продължаваме да бъркаме,докато се поемат изцяло от сместта.
Загряваме голямо количество олио( мин. 3-4 см). Поставяме тестото в шприц и шприцоваме директно в силно загрятото олио (ивици с дължина около 10 см). Пържим до златисто, като обръщаме от време на време. Изваждаме чуросите с решетъчна лъжица върху домакинска хартия,за да се отнеме излишната мазнина.Поръсваме с пудра захар или със захар и канела./Моят шприц беше по-тънък и правих форми според мястото в тиганчето...Не мога да ги направя да изглеждат като тези по заведенията за чурос /в Испания се наричат Чурерии/...но пак са вкусни....Ако ги напоим със захарен сироп ще се получат почти като нашите български толумбички... / по рецептата на Тея/
Ето това направих днес и стана много вкусно.Аз нямам шприц и слагах тестото в мазнината с помощта на лъжица,