Страница 1 от 1

Мармалад дт боровинки

Публикувано: съб авг 22, 2009 2:22 am
от pepelqjka2905
Продукти. 1кг. боровинки,400 г захар, 200мл. вода,0.5г салицилов прах.
Приготвяне. Почистените боровинки се заливат с водата.Свагат се на огъня да възврат за 10 -15 мин.След това се снемат и се претриват през сито,върху което се задържат семките.Полученото пюре се смесва със захарта и отново се вари,като се бърка непрекъснато,докато се сгъсти добре.преди да се махне от огъня, се прибавя салициловият прах,разбърква се добре и се вари още 3-4мин.Гстсвият мармалад,след като истине,може да се постави в буркани,за да се запази по дълго време.

Публикувано: съб авг 22, 2009 4:16 am
от Pavel
Интересна рецепта, аз като видя "боровинки" и се ентусиазирам :bliz:

Защо не я включиш в сайта, при другите РЕЦЕПТИ- ето тук Добавяне на нова рецепта има информация как става това. В Полезна информация има и други теми, които могат да ти помогнат да се ориентираш в сайта :)

Публикувано: съб авг 22, 2009 8:27 am
от neli.mag
Много интересна рецепта! :clap: Пепеляшке, за какво се използва салициловия прах?

Публикувано: нед авг 23, 2009 3:53 pm
от tillia
Преди години използвахме салицил при консервирането на туршии. За пръв път чувам да се ползва при сладка. Предполагам, че е със същото действие. :?

Публикувано: пон авг 24, 2009 9:31 am
от eledra
За салициловия прах знам,че се слага при домашно приготвени колбаси - луканки и суджуци и др.Той запазва цвета непроменен при сушене - червен на месото.А за рецептата - мисля,че е добра. :clap: Не съм правила мармалад,но сладка и компоти да.