Страница 2 от 3

Публикувано: вт яну 12, 2010 1:58 pm
от ivka
И на мен тоя тип бухти по ми харесват,но много е важно да се оцели точното количество брашно.Ако тестото е по рядко бухтите/аз им викам тиганички/стават мазни.Ако е прекалено гъсто отвътре остават сурови. :)

Публикувано: ср яну 13, 2010 7:43 pm
от avi_sisi
Много хубави бухти стават само от кисело мляко и хлябна сода,една кофичка кисело мляко и една лъжичка хл. сода.Замесва се средно меко тесто,разточва се и се пържи във сгорещено олио.Това са традиционните бухти на баба.Няма никакво обременяване със други продукти.Могат да се консумират както Ви харесва.Да ви е сладко :clap:

Публикувано: ср яну 13, 2010 9:59 pm
от ninka71
Аз ги правя ето така: 4 броя яйца, 5-6 с.л.захар, 1 кофичка кисело мляко, 1 ч.л.сода, брашно като за кексово тесто, ванилия-по желание С лъжица се гребва от сместа и се пържат в много мазнина.Стават топчести и дори се обръщат сами :) След това ги редя върху салфетки,за да се отцеди мазното от тях.Гарнират се по желание-с пудра захар,с топинг и т.н.Ако искате солени,вместо захар се слага натрошено сиренце.Тази рецепта я знам от моята баба,само че тук им казваха туртенца :) ,а сега са с по-модерното име бухтички.

Публикувано: съб яну 16, 2010 6:21 pm
от MUNA
И аз знам рецептата от моята баба
3яйца, 3с.л.захар,1кофичка кисело мляко мляко,1ч.л.сода за хляб.Брашно колкото поеме.Става като кексово тесто.Знам,че се пържеше в много мазнина и отгоре ги ръсеше с пудра захар и ванилия.Сега се сетих че на моето пиленце не съм правила и ще му забъркам.аз мразя мазни неща но ще пробвам на кухненска салфетка.Въпреки че като малка ги обожавах с айран.Но сега се замислям.Но много скоро ще ги направя и ще се отчета.

Публикувано: съб яну 16, 2010 7:17 pm
от avi_sisi
Не казвам,че се взема с лъжица от сместа и се изсипва в олиото да се пражи,това е тесто,което се точи и реже на ромбоиди,след това се пражат.А тези,за който ми казваш наистина не са хубави,много олио попиват. :wink:

Публикувано: съб яну 16, 2010 7:24 pm
от avi_sisi
Навсякъде има най-различно обяснение за бухти,във всеки край се правят и наричат по раличен начин.За мен бухтите се приготвят от мляко и хлябна сода,а мекиците се приготвят със мая,по нашият край е така,но аз също съм чувала и други обяснения.Нали сме тук да обменяме опит, а не да спорим за глупости.Това,което имаш мила на снимката си е вид бухти ,но те не се месят,а се правят на по-гъста консистенция,за да могат да се вземат със лъжица и да се поставят във горещото олио. :thumup:

Публикувано: нед яну 17, 2010 3:09 pm
от Aliana
С удоволсвие прочетох обясненията ви! :)

И рецептите.


На avi_sisi : не мисля, че спорим за глупости :) Както ти си писала - по единият начин стават много мазни, а другая начин аз не го знаех.

Скоро една приятелка ме пита, дали да направи бухти. Аз веднага отказах - много са мазни, като сюнгер попиват олио, от едно време не ги харесвам. А сега се оказва, че тя може да е имала нещо съвсем друго пред вид......

Човек се учи, докато е жив. :)

Поздрави!

Публикувано: чет мар 11, 2010 5:30 pm
от khk
Ето още една рецепта за най-обикновени бухтичики:
1 яйце
500 мл. хладка вода
650 г. брашно
1 кубче мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
Разбива се яйцето, след това се прибавя разтворената в малко топла вода мая, водата и постепенно с бъркане се прибавя и брашното. Аз бъркам с миксер / с бъркалките за тесто /. Тестото втасва за около 30 мин. После взимам с мокра лъжица и пускам в загрято олио да се пържи.

Бyхти

Публикувано: пон сеп 20, 2010 10:15 pm
от mamcheto61
:roll: Cкъпa Aлиaнa,aз от cкоро cъм в ceмeйcтвото нa Вeceлият готвaч и поeтaпно рaзглeждaм тeмитe от форyмa.Тaкa попaднaх и нa твоятa зa бyхтитe и рeших дa cподeля и моя опит.Първо дa cи кaжa,чe използвaм зa пържeнe фритюрнa мaзнинa,нeзaвиcимо кaкво пържa,продyктитe нe ce нaпоявaт c мaзнинa,кaкто при олиото.Aз приготвям бyхти от:200гр извaрa,3 яйцa,1ч.ч.брaшно,1ч.л.cодa бикaрбонaт,щипкa cол.Cлaгaм в извaрaтa cодaтa,cолтa,яйцaтa и брaшното.Хyбaво рaзбърквaм.В дълбок cъд cгорeщявaм много мaзнинa и c мaлкa лъжичкa(кaфянa)потопeнa в горeщaтa мaзнинa зaгрeбвaм от тecтото и пycкaм в мaзнинaтa.Внимaниe!нe пycкaйтe много топчeтa зaщото yвeличaвaт обeмa cи 3 пъти.По врeмe нa пържeнeто тe ce обръщaт caми,e можe и дa им помогнeш.Ceрвирaм ги cъc cлaдко или поляти c топинг пожeлaниe.Aко ce рeшиш дa ги пробвaш ce нaдявaм дa ти хaрecaт. :love:

Публикувано: пет ное 19, 2010 10:52 pm
от milena75
За мен истинските бухти, които помня от баба ми са тези, които се правят от течно тесто и се пускат с лъжица в горещо олио. Когато тесото е уцелено на гъстота сами се обръщат. Това ми беше любимата закуска, но за съжаление докато беше жива баба ми така й не запомних рецептата и не се научих да ги направя. На вкус много ми напомнят на т.нар. казанлъшки понички, които сега продават на всеки ъгъл, навремето ние във Варна им викахме гевречета, спомням си много добре от къде ги купувахме и как ги ядяхме топли, поръсени с пудра захар. Наистина са много мазни, но може би ако се отцедят върху хартия ще се подобри вкусът им. Благодаря за информацията, че от фритюрната мазнина не поемат толкова много, съпругът ми работи във фирма-разпространител на такива мазнини, използвам ги непрекъснато във фритюрника, но не съм се сещала да пържа бухти.