Страница 1 от 2

Бутер тесто - какво правите с него?

Публикувано: пет ное 16, 2007 9:18 am
от Pavel
След като има нова категория и стана дума за бутер тестото - кажете какво правите с него?

Аз да си призная, само за 2 неща се сещам:

- Пурички с локум - току-що ги добавих - според мен са много лесни и стават супер

- нещо като банички със сирене - подобно на пуричките с локум, но плънката е от сирене (и шунка примерно), но стават само със сухо сирене - ако е по-влажно остават и баничките влажни от вътре...

От мен - толкова - ще се радвам да науча други идеи с бутер тесто :)

Публикувано: пет ное 16, 2007 4:10 pm
от neli.mag
Много харесваме у нас един сладкиш с бутер тесто:
Един пакет бутер тесто се разточва леко. След това се нарязват 4 правоъгълника колкото тавата за печене /използва се правоъгълна тавичка/. Изпичат се блатовете и след като напълно изстинат се намазват с жълт крем, сварен от прясно мляко 1л., 4 яйца, 5 супени лъжици брашно и 1 чаша захар и 1 пакетче от 125 г. масло. Обаче кремът трябва да се маже почти студен. Завършва се с крем и може да се украсява с каквото имате под ръка. Задължително сладкишът да престои 1 нощ в хладилника за да поомекнат блатовете.:D После - добър апетит! :D :D :D

Публикувано: пет ное 16, 2007 6:25 pm
от pepolina
Аз много често от бутер тесто правя тригуни и баклавички с орехи, сълзици, а от солените печива с това тесто правя банички, панделки и пици.

Публикувано: нед ное 18, 2007 12:59 pm
от pepolina
А етои още интересни рецепти от бутер тесто. Надявам се, че ще ви харесат.

Публикувано: вт ное 20, 2007 5:31 am
от Pavel
Мерси, че ме открехнахте - аз наистина си мислех че стават само банички от него...

Сладкишът на neli.mag ми хареса като идея, но се чудя къде да вмъкна малко шоколад.. не виждам причина да не стане и с шоколадов крем? Може да пробвам :)

pepolina - моля те дай малко повече инфо как става пица с бутер тесто? Запичаш ли го предварително или редиш нещата директно връху него? И колко дебело трябва да е?

Пак благодаря за идеите :)

Публикувано: вт ное 20, 2007 11:50 am
от pepolina
Pavel, най често аз правя от тазипица, защото става страшно бързо и е адски вкусна. Но в линка, който съм дала и по - горе можеш да си избереш и друг вариант.

Публикувано: вт ное 20, 2007 11:54 am
от pepolina
Pavel,етои още един вариант, надявам се, че и той ще ти хареса.

Публикувано: вт ное 20, 2007 2:55 pm
от Pavel
Чудничко - ще пробвам :)

Публикувано: вт ное 20, 2007 4:02 pm
от neli.mag
Хора, моля помогнете със съвет: :oops: когато правя например банички с бутер тесто - нарязвам на квадрати и слагам и плънка в средата, после прегъвам на 2 и не се опича средата /там където е плънката/, а остава мека, сурова и клисава. Гледам да използвам по-суха плънка и пак нещо не става. Къде бъркам?

Публикувано: вт ное 20, 2007 5:03 pm
от jeni
Можеш да слагаш по малко галета в плънката-тя поема излишната влага,и не забравяй,че фурната трябва да е загрята предварително,а тестото да е студено.Успех!!! :wink: