Лили, здравей!
"Аз правя една торта с 1,2 кг квасена сметана, рецептата е тук - Торта Алиана. Ако ви се прияде сладичко - можеш да я направиш. Но недей да я цедиш, а сложи не само 1 пакет крем, а поне 1,5 или 2 пакета - щом сметаната е само 8% ще е по-течна и по-постна. Мисля, че така ще се доближи до първоначално замисленият крем от рецептата.
Що се отнася до тонът на писането - каквото повикало, такова се обадило.
Коментар от рода "който се е объркал - сам си е крив" вместо някакъв съвет - води до подобен отговор - това е човешката природа. "
Aliana,здравей и ти благодаря за разбирането .Тортата изглежда лесна и вкусна ,утре имаме семеен повод и ще се постарая да я направя на моите хора ,че със толкова много сметана нямам и голям избор.Ако имаш и някоя друга рецепта,солена или сладка
пусни я да я изразходя всичката сметана .Поздрави.
Купих от Гърция уж кисело мляко а се оказа сметана с 8% масл
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 4
- Регистриран на: пет сеп 04, 2009 10:38 pm
"В отговор на поста на госпожа Лили.Ще Ви бъде ли удобно ако може разбира се,да направите снимки на тази прословута сметана,та да видим и ние за какво става дума.Чак тогава ще мога да Ви отговора подобаващо."
Благодаря Ви г-жо Донке за вниманието,направих снимки,но не мога да ги кача във форума,защото не съм качвала снимки тук и не знам как става,но ако искате може да пуснете имейл и да ги пусна там,за да се уверите сама че няма и дума на английски .
Благодаря Ви г-жо Донке за вниманието,направих снимки,но не мога да ги кача във форума,защото не съм качвала снимки тук и не знам как става,но ако искате може да пуснете имейл и да ги пусна там,за да се уверите сама че няма и дума на английски .
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Лили, подай квасена сметана в търсенето и някаква категория - ще излязат много неща.
За което се сещам в момента - предполагам, че сметаната не е стегната, сигурно е с консистенция на кисело мляко. Можеш да я направиш на парфе, като я желираш с желатин или агартин. Рецепти за парфета има много тук в сайта. Ако добавяш от нея към сосове - квасена сметана се прибавя в горещ сос едва след свалянето от огъня. Незнам, дали можеш да я отцедиш - тогава можеш да й добавиш пресни подправки, чесън и зехтин (или олио), и е идеална добавка към печени във фолио картофи.
Друго не се сещам в момента.. :/
А що се отнася до надписите: днес говорих с моя приятелка, българка, която е живяла 7 години в Гърция, омъжена е за грък и в момента е моя съседка тук в Германия. На въпроса ми за надписи на английски, реагира много ясно - нееееее! Цитирам: "Абе те са такива националисти, къде ти такива неща при тях!" Даже ми разказа за някакво брашно - когато е била нова в Гърция и не е знаела езика, купила някакво брашно, с което направила мекици, с мая. Станали много странни. Мъжа й казал: трябва да четеш какво пише на пакета. Да, но тя не разбирала гръцки още. (конкретно за Донита - алеври на фирмата Фарина) Та той й обяснил, че в това брашно има добавен бакпулвер и гърците го ползват за правене на кекс. После с годините се научила да чете и да разбира де :P
Чао от мен!
За което се сещам в момента - предполагам, че сметаната не е стегната, сигурно е с консистенция на кисело мляко. Можеш да я направиш на парфе, като я желираш с желатин или агартин. Рецепти за парфета има много тук в сайта. Ако добавяш от нея към сосове - квасена сметана се прибавя в горещ сос едва след свалянето от огъня. Незнам, дали можеш да я отцедиш - тогава можеш да й добавиш пресни подправки, чесън и зехтин (или олио), и е идеална добавка към печени във фолио картофи.
Друго не се сещам в момента.. :/
А що се отнася до надписите: днес говорих с моя приятелка, българка, която е живяла 7 години в Гърция, омъжена е за грък и в момента е моя съседка тук в Германия. На въпроса ми за надписи на английски, реагира много ясно - нееееее! Цитирам: "Абе те са такива националисти, къде ти такива неща при тях!" Даже ми разказа за някакво брашно - когато е била нова в Гърция и не е знаела езика, купила някакво брашно, с което направила мекици, с мая. Станали много странни. Мъжа й казал: трябва да четеш какво пише на пакета. Да, но тя не разбирала гръцки още. (конкретно за Донита - алеври на фирмата Фарина) Та той й обяснил, че в това брашно има добавен бакпулвер и гърците го ползват за правене на кекс. После с годините се научила да чете и да разбира де :P
Чао от мен!
www.facebook.com/artandhobby
-
- ентусиаст с миксер
- Мнения: 81
- Регистриран на: пет юли 03, 2009 9:43 pm
- Местоположение: Географският център на България
С риск да оспамя темата ще отговоря и на Вас.Да това е брашно със специални набухватели /Фарин-ап пу фускони моно ту/.В превод брашно което набухва от само себе си.Това не е производство на фирма Фарина а на различни мелнични комбинати в Гърция./Фарина е вид брашно/Но вече и в България има от този вид брашно на"София-мел" и не се използва само за кексове а за направата на всякакъв вид сладкиши.Смятам темата за приключена вече.Aliana написа: (конкретно за Донита - алеври на фирмата Фарина)
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти: