Страница 1 от 1

Домашни наденици

Публикувано: пон окт 19, 2009 1:33 pm
от venivsh
Здравейте ! С мъжът ми решихме да се опитаме да направим домашни наденици. Ако някой е правил или разполага с изпробвана рецепта, моля да я сподели. Благодарим! :?

Публикувано: вт окт 20, 2009 8:47 am
от irinchicata
майка ми ного правеше такива наденици и знам, че слагаше малко индийско орехче и малко чесън(пресован),в каймата.Не знам какво те интересува пропорциите или подправките.

домашни наденици

Публикувано: чет окт 22, 2009 7:59 am
от ivkamarin
Добро утро,ние всяка год. правим такива наденици каймата се овкусява на вкус със сол,чер.пипер,чубрица и готова подправка за кайма,но имайте в предвид,че като престой каимата и солта ще се разтвори хубаво,затова ги оставете леко безсолни за да не направите нашата грешка(все не бяха солени и накрая и кучето не ги искаше,голян ужас да изхвърлиш 20кг.наденици в гюма).Ако обичате подправки може да си сложите каквито искате:инд.орехче,бабина душица,скълцан чесън,сминдухи т.н.(в готовата подправка има всичко).Пълните надениците,слагате във фризера или на терасата и ПРИЯТЕН АПЕТИТ :cook: :clap:

Публикувано: чет окт 22, 2009 8:40 am
от venivsh
Мислим да сложим на килограм месо 1 супена лъжица сол, и по една лъжица от всяка подправка. Само едно ме притеснява солта.

Публикувано: чет окт 22, 2009 8:58 am
от desislava76
Вени ,ето една рецепта за домашна наденица Домашна наденица




Продукти

Шарено Свинско Месо - 2 кг
Говеждо месо от бут - 2 кг
Сланина - Твърда - 1 кг
Сол - 8 с.л.
Млян Черен Пипер - 3 ч.л.
Червен Пипер - 1 ч.л.
Селитра - 1 ч.л.
Овчи или Свински Черва за Пълнене
Чесън - 3 връзки


Приготвяне
Чесън се слага по желание, също така може и без селитра. Чесънът, се нарязва на ситно и се стрива на каша с 1/4 от солта. Почистеното от ципи месо се смила 2 пъти и се омесва с чесъна, разтворената в малко вода останала сол, черния и червения пипер (по желание може да се прибавят ситно нарязани 2 люти чушчици) и се оставя: на хладно 24 часа. Сланината се нарязва първо на тънки ивици, а след това напречно на малки кубчета и се примесва към отлежалата месна смес. Червата се накисват в хладка вода, отцеждат се добре и се пълнят с приготвената смес. Връзват се през 20 см и се оставят закачени на проветриво, тъмно и хладно място. Така приготвените домашни наденици при правилно съхранение издържат няколко месеца. Забележка: За препоръчване е надениците да се консумират след топлинно обработване, т. е. да се задушат или да се изпържат на силен огън поне 10 минути или да се изпекат на скара. Захар може да се прибави само за месни консерви, които ще се консумират наскоро след приготвянето им или ще се съхраняват в хладилник.

Публикувано: чет окт 22, 2009 5:23 pm
от venivsh
Благодаря Деси! Според твоята рецепта една супена лъжица сол ще бъде малко. Идва по една и половина на килограм. Не знаех за червен пипер, ще сложим.

Публикувано: съб окт 24, 2009 10:54 am
от irinchicata
Според мен по-добре да сложиш натрошен пипер от колкото смлян.Даже ако обичате люто най-добре е натрошено чили.

Публикувано: пон окт 26, 2009 8:21 am
от venivsh
Надениците са вече готови! Благодаря за съветите !