Страница 1 от 1

Относно аспирина в готварството

Публикувано: пет ное 27, 2009 9:12 pm
от RIGOLETTO
УВАЖАЕМИ ПО-ДОБРИ ГОТВАЧИ ОТ МЕНЕ,

Често сам слушал да се използва аспирин при консервиране.Тогава продуктите не се стери...сте.../ниама да пиша думата,че да не направиа пак грешка :D :D :D /.Истина ли е това или не?
Вчера си смлиах малко чесан с оцет за супа и му сложих една таблетка стрит аспирин .Колко време мога да го сахраниа в такова састоиание?
Според мои познат лекар е много полезно да се иаде чесан-и срешту грип и срешту склероза.

Публикувано: пет ное 27, 2009 11:01 pm
от BABY
ЕЕ,то това винаги можеш да си го направиш :D .На това не му трябва аспирин.Но за туршиите-да.Някои стерилизират и тиквички така..А чесъна е най-добрия естестевен антибиотик :)

Публикувано: съб ное 28, 2009 1:47 pm
от BRIDA
Нека не забравяме, че аспиринът има сериозни странични ефекти. Неговата киселинност е вредна за стомаха и може да предизвика язва и кървене......

Публикувано: съб ное 28, 2009 6:10 pm
от RIGOLETTO
Уважаема BRIDA,
На буркан от 800 грама една-две таблетки не са нешто опасно.Поне аз така мислиа.

Публикувано: нед ное 29, 2009 2:37 pm
от sladki64e
И мен ме притеснява наличието на аспирин в туршиите например. Моят 2-годишен син много обича туршии, а знам, че децата не трябва да приемат аспирин.

Публикувано: вт дек 01, 2009 4:53 pm
от BRIDA
Уважаеми, RIGOLETTO,нямах предвит аспирина като консервант,а аспирина като добавка към чесън и т.н.Аспирина(в малки дози е полезен на едни-на др.вреди).ОТНОСНО аспирина в готварството,освен за консервант,той се използва и за набухвател в сладкарството...2 аспирина-разтворени в 50мл.вода- заместват 1 бакпулвер.... :wink: :) ,мн.хора твърдят,че самите кексове и т.н ставали по "пухкави"-аз лично не съм го пробвала :)