Винените бъчви, натрупват калиев битартарат (винен камък, тригия, тригя), вътрешността се очуква с дървен чук и така получените камъни се използват в кулинарията. Тригията замества лимоновият сок,оцета и лимонтузуто. Аз я употребявам при направа на рибена чорба, като рибата я овалвам в тригия и черен пипер.
- дребни винени камъчета
- смлени
- оваляно парче риба за днешната ми чорба
Дано съм била полезна за тези, които не са виждали винен камък.
Винен камък
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
Винен камък
НАПРАВИ ДОБРО И ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО !