Страница 1 от 1

правилно изпичане

Публикувано: вт яну 26, 2010 12:46 pm
от neli1100
моята фурна е ,,РАХОВЕЦ,, И НЯМА ГРАДУСИ,а 1,2,3,4-някой можели да ми каже на какви градуси отговарят тези степени,защото при изпичане на захарните изделия има голямо значение.Благодаря

Публикувано: вт яну 26, 2010 7:57 pm
от Makaweli
Мисля че 1 отговаря на 100 градуса
2 на 150-160
3 на 200-220
4 на 300
Сега готвя с терморегулатор, но преди съм ползвала фурна със степени и съм се съобразявала с това.

Успех :serve:

Публикувано: ср яну 27, 2010 8:40 am
от xevi
Makaweli, мисля, че малко множко ги сложи градусите - 300 са бая :)

Според мен отдолу и отгоре на 4 - 200-220 (силна фурна), 3 - 170-180 (средна) и 2 - около 150 (слаба). Обаче, всяка фурна си е различна и дори с градуси се изисква време да й свикнеш.

А имаш ли възможност за контрол отделно на горен и долен реотан?

Публикувано: ср яну 27, 2010 10:27 am
от gigi.2000
Здравейте!Makaweli не е сложила много градуси.Аз готвя с ''Раховец'',и на ключа са обозначени не степени,а градуси-100,200 и 300.Между тях има и точки за междинни степени.neli1100,най добре да потърсиш книжка с упътване,за да разбереш колко е максималната температура,която точно тази печка развива.Надявам се да е възможно намирането на съответната книжка :thumup: .

Публикувано: ср яну 27, 2010 3:49 pm
от neli1100
благодаря на всички!