интересно ми е как се консервира този продукт
единственото което съм чувала е за съхранение във фризер
някой от вас знае ли друг начин
консервиране на царевица
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 1
- Регистриран на: съб мар 12, 2011 3:29 pm
- Elti
- магьосник в кухнята
- Мнения: 678
- Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
- :: 31 рецепти от Elti
- :: 1236 снимки от Elti
- Местоположение: Перник
- Контакти:
Преди време пробвах да консервирам в буркани - първи и единствен опит. Не се оказа лесна задача. Сварих царевицата с кочаните. После взех да роня царевичните зърна - това направо ме влуди. Опитах първо да ороня зърната (от суровата царевица) и после да ги варя, но тъй като бях избрала млечна царевица, зърната се пукаха и не стана така. За това минах на вариант варене с кочаните. Вече сварени пак не беше лесно, но с помощта на нож стана. После сложих зърната в буркани, залях с вода и варих допълнително (но не помня времето) за стерилизиране.
И друг дразнител имаше - свилата. Едвам съм я изчистила на 90%. С останалите 10% не успях да се справя. Та имах и "коса" към царевицата.
Едно знам - царевица само от магазина
И друг дразнител имаше - свилата. Едвам съм я изчистила на 90%. С останалите 10% не успях да се справя. Та имах и "коса" към царевицата.
Едно знам - царевица само от магазина
Моето блог-местенце - http://elti-spodeleno.blogspot.com
Моята facebook страничка http://www.facebook.com/SpodelenoOtKuhnataNaElti
- lucky6
- виртуоз с тиган
- Мнения: 198
- Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
- :: 7 рецепти от lucky6
- :: 13 снимки от lucky6
Здравейте!
Признавам си, че не зная как става, но пък знам как не се получава. Дадоха ми отнякъде рецептата /подчертавам, че не съм си я измисляла/ и за да не правите напразни опити ще я напиша.
Количество царевица - пълно бебешко бурканче.
Количество сол - кафяна лъжичка.
Количество захар - половин кафяна лъжичка.
Количество лимонтозу /сухо/ - 1 щипка.
Вода догоре, стерилизира се 2 часа. След две седмици става бомбаш и се хвърля! Проблема със зърната е точно както го е описала Елти.
Успех на всички, които решат да опитат!
Признавам си, че не зная как става, но пък знам как не се получава. Дадоха ми отнякъде рецептата /подчертавам, че не съм си я измисляла/ и за да не правите напразни опити ще я напиша.
Количество царевица - пълно бебешко бурканче.
Количество сол - кафяна лъжичка.
Количество захар - половин кафяна лъжичка.
Количество лимонтозу /сухо/ - 1 щипка.
Вода догоре, стерилизира се 2 часа. След две седмици става бомбаш и се хвърля! Проблема със зърната е точно както го е описала Елти.
Успех на всички, които решат да опитат!