Страница 2 от 2

Риба “тон“

Публикувано: вт мар 16, 2010 8:30 pm
от Slavina
Ето нещо което чух по телевизията. В месеците юли и август не трябва да се консумира риба “тон“. Това се отнася за прясна риба, а не консервирана.

Публикувано: нед мар 21, 2010 2:23 pm
от STELKINA
Здравейте
Аз също живея в италия и през малкото си свободно време експериментирам рецепти от типа кой какво ще готви днес.Моите колешки италианки много често спорят помежду си какви са точните продукти за дадена рецепта.И понеже на семейството ми се харесва италиянската кухня , съответно имам и доста книги но и в тях дадена рецепта е записана по различен начин. Та мисълта ми беше не критикувайте човек който е дал рецепта та той все пак е отделил от личното си време за да сподели дадена рецепта с вас. А тук в чужбина колкото и странно да звучи времето е ценно. Излизаш сутрин в 6 и се прибира6 вечер в 8 и тази критика от ваша страна убива желанието да споделиш дадена рецепта. :(

Публикувано: пон мар 22, 2010 1:39 am
от xevi
Здравей STELKINA,

Никой в тази тема не критикува рецептите на Slavina (тя вече ги публикува в сайта, за което й благодаря :thumup:), повече обсъждахме въпроса с "оригиналността". Трябва да знаеш, че когато публикуваш нещо в Интернет - независимо дали е мнение във форум, рецепта или нещо друго - много хора ще го видят и съответно може да изкажат своето мнение. Някои ще имат и различно мнение - но не можеш да възприемаш това като критика или нападка от тяхна страна - и в реалния живот, ако обсъждаш дадена тема с познати ще получиш различни мнения.

Kолкото и странно да ти звучи времето е ценно и в България ;) и който е коментирал дадена рецепта също е отделил време да я прочете и осмисли и да сложи коментар. Важното е да уважаваме останалите участници, което ще разбереш че тук е така, ако разгледаш форума и коментарите към рецепти в сайта.

Публикувано: пон мар 22, 2010 4:46 pm
от Slavina
Критиката е отправена към мен в смисъл, че така започваше коментара ми отначало, че попаднах в един сайт точно на не добре написани рецепти. Наистина, че всяка къща готви по свой стил, но когато си решил да публикуваш рецепти, трябва да се придържаш колкото може към оригинала. Не можеш да напишеш в рецепта “сирене Фета“ и да не обясниш какво означава, само заради това, че ти го разбираш. А сирене “Фета“ е нашето саламурено сирене, което в Италия се продава нарязано на филии и от там идва името му. Фета означава филия, парче. Другото на което попаднах не бе дадена вярна рецепта за ньоки и соса болонезе (дори и коментарите под рецептата бяха, че рецептата не е вярна). Това ме подтикна да напиша някои по точни рецепти, все пак това което знам съм го научила от самите италианци. Не претендирам за оригиналност, но исках да споделя някои интересни рецепти. А колкото за това, че времето е ограничено на всички съм съгласна, но след като имаш време да пишеш рецепта, то трябва същото време да я напишеш и точно. Не сме на състезание кой повече рецепти да напише, а да обменим опит от това което сме опитали, научили и да го споделим с останалите.

Публикувано: вт мар 23, 2010 11:33 pm
от guarinociro
Здравейте,по темата да споделя;има едно предаване по Рай уно:La prova del cuoco,дават го всеки ден от 12 на обяд италианско време,ако някой се интересува за оригинални италиански рецепти.съ6то и тук:annamorni@rai.it dano sym bila polezna :thumup: