Страница 4 от 6

Публикувано: пет апр 02, 2010 6:43 pm
от tillia
mimsi, няма значение рецептата. И аз използвах центрофугата. Спестява се и време, и потене! :wink: :lol:

здравейте

Публикувано: пет апр 09, 2010 5:12 pm
от PassionFlower
И аз го пускам сега да се върти вътре :)

Re: здравейте

Публикувано: пон апр 12, 2010 12:18 pm
от mimsi
PassionFlower написа:И аз го пускам сега да се върти вътре :)
И какво стана?

Публикувано: вт апр 27, 2010 11:33 pm
от idn
Здравейте момичета.

Много ме впечатлихте с правенето на козунак с помощта на центрофугата.

Ако напишете и рецепта, с която да стане на конци, и да ползвам центрофугата ще е супер!!!
Но да попитам, замесва се тестото, след това оставява ли се да втаса в плика в който сте сложили 1/2 к.ч. олио, например в барабана на перлнята да се повърти на 50 градуса, на програмата за цветно , че е по - къса, премесвате ли го след това или не, и чак след това пуснахте центрофугата? Да, но мойта пералня няма регулиране на оборотите и центрофугата и е около 5 мин. Ще са достатъчни ли тези 5 мин. или се повтаря?
Купих си от брашното на София мел. Ще чакам с нетърпение отговора ви, и ще пробвам.

как се прави.. .

Публикувано: ср апр 28, 2010 11:10 am
от PassionFlower
Mimsi написа:
И какво стана?
Mimsi, аз го пуснах само веднъж на центрофуга, след което извадих тестото и го чаках пак да втаса. Ами получи се нещо средно.. Хем имаше тук-там конци, хем нямаше.. Явно е трябвало поне още 1,2 пъти да го завъртя в центрофугата, но изяде се де :)

Публикувано: ср апр 28, 2010 4:22 pm
от mimsi
idn , аз така и неуспях да пробвам този метод , но написаха,че се пуска в центрофугата за 15 мин.Щом твоята е на 5 мин пускаш я 3 пъти.И за какви 50градуса говориш?Да не вземеш да го пуснеш на пълна програма с пране и изплакване! :))))
Хехе , тази година тестото беше само центрофугирано,догодина да не вземем и да го изпираме! :)))

Публикувано: ср апр 28, 2010 7:07 pm
от idn
mimsi написа:idn , аз така и неуспях да пробвам този метод , но написаха,че се пуска в центрофугата за 15 мин.Щом твоята е на 5 мин пускаш я 3 пъти.И за какви 50градуса говориш?Да не вземеш да го пуснеш на пълна програма с пране и изплакване! :))))
Хехе , тази година тестото беше само центрофугирано,догодина да не вземем и да го изпираме! :)))
Не съм видяла за 15-сете минути, благодаря.

А за градусите, ми хрумна и го написах, не се бях замислила, как може да се получи, ама то през ноща към 1-2 часа, явно не съм била много в час, но сега, въпреки че още не съм си доспала, и подтикната от въпроса ти ..., се чудя как ли може и да се загрее в пералнята, и тъй като с вода - на програма за пране, ще е абсурд да се получи, но... може би на програмата за сушене ще стане, само дето не знам каква и е температурата.
Искрено ме развесели, представих си торбата с козунака плуваща във вода...ха-ха-ха.

Поздрави !!!

Публикувано: ср апр 28, 2010 7:18 pm
от idn
И все пак, ако не е проблем, моля да споделите изпробвана и успешна рецепта, или линк към нея, с ваши впечатления около приготвянето евентуално.
Аз два-три пъти пробвах, но... неуспешно, нито е мек като купешките, а за конци не можеше и дума да става, но ... бяха геройски изядени.
"Пени се не пени се ще те ям..."

Публикувано: нед май 01, 2011 1:34 pm
от asia788
Здравейте, искам да споделя, че и аз така правя козунаци и не само за великден. Само че редувам центруфугата със сушилнята. Измесвам го на тесто, слагам го в 3 плика по-дебелички и го пускам 15 мин на центруфуга, 5 мин в сушилня, оставям тестото да почине 10 мин и пак така -- центруфуга и сушилня, после го сплитам и пека. За 2 часа имате перфентни козунаци

Публикувано: пон май 02, 2011 4:16 pm
от idn
asia788 написа:Здравейте, искам да споделя, че и аз така правя козунаци и не само за великден. Само че редувам центруфугата със сушилнята. Измесвам го на тесто, слагам го в 3 плика по-дебелички и го пускам 15 мин на центруфуга, 5 мин в сушилня, оставям тестото да почине 10 мин и пак така -- центруфуга и сушилня, после го сплитам и пека. За 2 часа имате перфентни козунаци
Супер. И аз ще пробвам, още когато прочетох за пръв път темата си помислих, че сушилнята може да се включи в употреба при втасването на козунака, защото загрява достатъчно.
А би ли споделила изпитаната си рецепта.