Дадоха ми около 2 кг. месо от щраус. Нямам идея как да го приготвя.
Ще се радвам, ако помогне някой. После ще публикувам рецептата.
Месо от щраус
- naxos
- магьосник в кухнята
- Мнения: 37
- Регистриран на: ср яну 13, 2010 1:45 pm
- :: 10 рецепти от naxos
- :: 74 снимки от naxos
- Местоположение: София
Месо от щраус
" Който иска уважение - много не говори, който иска здраве - много не яде"
-
- готвач с точилка
- Мнения: 55
- Регистриран на: съб окт 31, 2009 10:02 pm
- :: 8 снимки от didkata
Продукти: 4 пържоли от щраус
1средна глава лук
2 – 3 скилидки чесън
1 зелена чушка, нарязана на лентички
магданоз, накълцан
1 с.л.доматено пюре
1/2 чаша вода
1/2 чаша зехтин или масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне: Нарежете месото на кубчета. Разтворете доматеното пюре с водата и мазнината. Сложете месото в купа, добавете останалите продукти и разбъркайте добре. Изсипете всичко в глинен съд. Изсипете отгоре доматената смес и печете около час на 180 градуса. Разбъркайте от време на време. Сервирайте с печени или пържени картофи.
1средна глава лук
2 – 3 скилидки чесън
1 зелена чушка, нарязана на лентички
магданоз, накълцан
1 с.л.доматено пюре
1/2 чаша вода
1/2 чаша зехтин или масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне: Нарежете месото на кубчета. Разтворете доматеното пюре с водата и мазнината. Сложете месото в купа, добавете останалите продукти и разбъркайте добре. Изсипете всичко в глинен съд. Изсипете отгоре доматената смес и печете около час на 180 градуса. Разбъркайте от време на време. Сервирайте с печени или пържени картофи.
- naxos
- магьосник в кухнята
- Мнения: 37
- Регистриран на: ср яну 13, 2010 1:45 pm
- :: 10 рецепти от naxos
- :: 74 снимки от naxos
- Местоположение: София