Страница 1 от 1

как се прави хайвер от риба

Публикувано: ср апр 14, 2010 7:19 pm
от merito67
след като извадя хайвера от рибата ,какво да го правя.моля ако някой е правил да ми помогне. :?

Публикувано: ср апр 14, 2010 8:58 pm
от Aliana
За какъв хайвер става въпрос? И в какви количества?

Можеш да направиш тарама ... За друго не се сещам спонтанно.

Публикувано: ср апр 14, 2010 10:22 pm
от Makaweli
Мариела, аз приех въпроса ти в буквалния смисъл. Когато извадиш хайвера от рибата първо се изчиства от ципата, в която е обвит; след това се измива - може през много ситна цедка; после се засипва със сол и се оставя в буркан на тъмно и хладно известно време. През това време хайвера "узрява" - зрънцата му набъбват и е готов за разбиване. За приготвянето Рали е посочила доста рецепти :thumup:
Надявам се да съм разбрала правилно въпроса ти :wink:

Публикувано: чет апр 15, 2010 6:17 pm
от merito67
благодаря ти много.до тук добре ,но по нататък за разбиването немога да намеря рецепта .къде да търся по точно

Публикувано: чет апр 15, 2010 6:25 pm
от merito67
благодаря и на алиана,намерих тарама хайвер,ще ми свърши работа тази рецепта