Страница 1 от 2
прясна мая???
Публикувано: вт май 11, 2010 10:00 pm
от ani777y
как се използва прясната мая.задължително ли трява да втасва с брашно вода и захар и тогава да се добави към рецептата за тесто или може да се размрази и бам с брашното и да си втасва когато втасва самото изделие?
Публикувано: вт май 11, 2010 10:23 pm
от Aliana
Аз никога не забърквам маята....
Разбивам я с течността за замесването, каквато е по-рецепта, леко затоплена, после си слагам сухите продукти и оставям тестото да втаса колкото е указано в рецептата. Досега не е имало гафове.
По-често ползвам суха мая, която се смесва с брашното. И тогава затоплям леко течността от рецептата и сипвам към нея сухите неща.
Не ми се е случвало да не се вдигне.
Успех!
Публикувано: вт май 11, 2010 10:30 pm
от ani777y
на мен сухата мая не ми се надига..коя марка ползваш?
маята
Публикувано: ср май 12, 2010 12:45 pm
от PassionFlower
Публикувано: ср май 12, 2010 8:05 pm
от ani777y
мерси. че утре ще правя живот и здраве птка за 1 рожденник и търся рецепти проучвам да не се изложа
как се прави.. .
Публикувано: ср май 12, 2010 10:53 pm
от PassionFlower
За нищо. Ако имаш някакви въпроси не се притеснявай да ги зададеш
Винаги ще помогнем с каквото можем
Публикувано: ср май 12, 2010 11:18 pm
от Aliana
Ани, най-често ползвам суха мая на Д-р Йоткер, но съм ползвала и безмаркови, и био-продукции и никога не съм имала проблем със суха мая. Маята е като бакпулвера - това е едно вещество, точно и ясно е какво има вътре и няма разлика в състава на различните фирми. Поне тук е така.
1 пакетче суха мая (7 г) - 1/2 кубче прясна (21 г) - за 500 г брашно
1 пакет прясна мая (42 г) - 2 пакета суха мая (14 г) - за 1 кг брашно
как се прави.. .
Публикувано: ср май 12, 2010 11:46 pm
от PassionFlower
Рали, и аз това обясних малко по-горе
Публикувано: пет май 14, 2010 4:21 pm
от ani777y
ето го и резултата
Публикувано: съб май 15, 2010 2:20 am
от Aliana
Аз отговорих на въпроса коя марка мая ползвам аз, Роси. И съм написала грамажите на опаковките, за да не дойде някой да ме смъмри (отново), че имало различни по грамажи разфасовки... Застраховам се аз, това е