прясна мая???
- ani777y
- майстор с шприц
- Мнения: 18
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
- :: 18 снимки от ani777y
прясна мая???
как се използва прясната мая.задължително ли трява да втасва с брашно вода и захар и тогава да се добави към рецептата за тесто или може да се размрази и бам с брашното и да си втасва когато втасва самото изделие?
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Аз никога не забърквам маята....
Разбивам я с течността за замесването, каквато е по-рецепта, леко затоплена, после си слагам сухите продукти и оставям тестото да втаса колкото е указано в рецептата. Досега не е имало гафове.
По-често ползвам суха мая, която се смесва с брашното. И тогава затоплям леко течността от рецептата и сипвам към нея сухите неща.
Не ми се е случвало да не се вдигне.
Успех!
Разбивам я с течността за замесването, каквато е по-рецепта, леко затоплена, после си слагам сухите продукти и оставям тестото да втаса колкото е указано в рецептата. Досега не е имало гафове.
По-често ползвам суха мая, която се смесва с брашното. И тогава затоплям леко течността от рецептата и сипвам към нея сухите неща.
Не ми се е случвало да не се вдигне.
Успех!
www.facebook.com/artandhobby
- ani777y
- майстор с шприц
- Мнения: 18
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
- :: 18 снимки от ani777y
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
от сухата мая трябва да сложиш 2 пакетчета и то смесени с брашното, защото 1 пакетче е за 500г брашно. Относно другата, обикновената мая на кубче аз правя така : разтварям си я в малко хладка вода, да кажем 200 мл. Разбивам си яйцата с киселото мляко, добавям сол и щипка захар, след което изливам маята в яйчната смес. Брашното-> кладенче, сместа се излива вътре и се замесва тесто. Аз никога не го чакам да втаса. Правя каквото правя и след като ми е направена питка ли ще е, месеница ли.. чак тогава оставям да втаса. Пробвай ако искаш, а ако решиш можеш да погледнеш и снимките ми на тестените изделия. Успех !
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
- ani777y
- майстор с шприц
- Мнения: 18
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
- :: 18 снимки от ani777y
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
За нищо. Ако имаш някакви въпроси не се притеснявай да ги зададеш Винаги ще помогнем с каквото можем
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Ани, най-често ползвам суха мая на Д-р Йоткер, но съм ползвала и безмаркови, и био-продукции и никога не съм имала проблем със суха мая. Маята е като бакпулвера - това е едно вещество, точно и ясно е какво има вътре и няма разлика в състава на различните фирми. Поне тук е така.
1 пакетче суха мая (7 г) - 1/2 кубче прясна (21 г) - за 500 г брашно
1 пакет прясна мая (42 г) - 2 пакета суха мая (14 г) - за 1 кг брашно
1 пакетче суха мая (7 г) - 1/2 кубче прясна (21 г) - за 500 г брашно
1 пакет прясна мая (42 г) - 2 пакета суха мая (14 г) - за 1 кг брашно
www.facebook.com/artandhobby
- PassionFlower
- магьосник в кухнята
- Мнения: 158
- Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
- :: 352 рецепти от PassionFlower
- :: 1554 снимки от PassionFlower
- Местоположение: Стара Загора
- Контакти:
- ani777y
- майстор с шприц
- Мнения: 18
- Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
- :: 18 снимки от ani777y
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти: