крехка осолена сланина
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево
Не прекалявай със солта,щом ще я държиш във фризера.Другия вариант,който е от моята свекърва,родена и все още не излязла от село(което понякога си е предимство :P )е следният:шпиковай сланината с чесън,бахар и черен пипер,налей в тясна и дълбочка тенджера около 200мл вода,и сложи една порцеланова чиния от старите супени,дето са по-дълбоки,с дъното нагоре.Върху тази чиния ще редиш сланината,и тя не трябва да плува във водата,така,че ти ще си прецениш тенджерата,чинията и количеството вода.Нареждаш 4-5 реда сланина с кожата НАДОЛУ,слагаш на котлона,и когато заври водата,намаляваш мощността наполовина.Сланината е готова,когато стане леко прозрачна.Ако се наложи,смело доливаш вода върху сланината,но малко,защото казахме,че няма да правим варена сланина,а парена.Когато решиш,че е готова(опитът е най-добрият учител ),извади я да изстине в една тава и я посоли на вкус.Можеш да я консумираш веднага,да я съхраняваш в хладилник или във фризер.
Забравих много важно нещо:преди да си започнал цялата процедура,се увери,ако обичаш,че имаш достатъчнИ количествА ледена ракия и червено вино,а също така сговорна дружина самоотвержени приятели и...НАЗДРАВЕ!Преди заспиване,въпреки диетичността на консумираните продукти,е целесъобразно да се изпият 2 аспирина,за съжаление с вода .
Забравих много важно нещо:преди да си започнал цялата процедура,се увери,ако обичаш,че имаш достатъчнИ количествА ледена ракия и червено вино,а също така сговорна дружина самоотвержени приятели и...НАЗДРАВЕ!Преди заспиване,въпреки диетичността на консумираните продукти,е целесъобразно да се изпият 2 аспирина,за съжаление с вода .
- gigi.2000
- магьосник в кухнята
- Мнения: 840
- Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
- :: 15 рецепти от gigi.2000
- :: 39 снимки от gigi.2000
- Местоположение: Русе,Щръклево