Страница 1 от 1

Публикувано: ср яну 13, 2010 6:57 pm
от plamen76
как да запазя вече осолената сланина крехка.Във фризера я държа в по две торбички и все ми изсъхва-кожата става като гьон.Какво да я правя незнам

Публикувано: ср яну 13, 2010 11:50 pm
от gigi.2000
Не прекалявай със солта,щом ще я държиш във фризера.Другия вариант,който е от моята свекърва,родена и все още не излязла от село(което понякога си е предимство :P )е следният:шпиковай сланината с чесън,бахар и черен пипер,налей в тясна и дълбочка тенджера около 200мл вода,и сложи една порцеланова чиния от старите супени,дето са по-дълбоки,с дъното нагоре.Върху тази чиния ще редиш сланината,и тя не трябва да плува във водата,така,че ти ще си прецениш тенджерата,чинията и количеството вода.Нареждаш 4-5 реда сланина с кожата НАДОЛУ,слагаш на котлона,и когато заври водата,намаляваш мощността наполовина.Сланината е готова,когато стане леко прозрачна.Ако се наложи,смело доливаш вода върху сланината,но малко,защото казахме,че няма да правим варена сланина,а парена.Когато решиш,че е готова(опитът е най-добрият учител :wink: ),извади я да изстине в една тава и я посоли на вкус.Можеш да я консумираш веднага,да я съхраняваш в хладилник или във фризер.


Забравих много важно нещо:преди да си започнал цялата процедура,се увери,ако обичаш,че имаш достатъчнИ количествА ледена ракия и червено вино,а също така сговорна дружина самоотвержени приятели и...НАЗДРАВЕ!Преди заспиване,въпреки диетичността на консумираните продукти,е целесъобразно да се изпият 2 аспирина,за съжаление с вода :( .

Публикувано: ср яну 13, 2010 11:53 pm
от gigi.2000
Извинявай,plamen76,може ли да те помоля да ми кажеш какви са отзивите,ако ползваш рецептата :thumup:

Публикувано: вт яну 19, 2010 9:19 pm
от plamen76
Съжалявам нямах интернет няколко дни-утре се захващам със съвета но ще пробвам с малко и ще пиша